Cross Media Café: Spational Computing
zaterdag 16 september 2023

Cross Media Café: Spational Computing

Het digitale landschap groeit en bloeit als nooit tevoren. Elke dag worden nieuwe dimensies van onze realiteit vastgelegd in bits en bytes. Maar nu gaan we nog een stap verder: met de opkomst van 3D-coördinaten kunnen we data een ruimtelijke dimensie geven. Welkom in het tijdperk van ‘spatial computing’.

Dit fenomeen vormt de brug tussen de digitale en fysieke wereld, waarbij ze samensmelten tot een symbiotisch ecosysteem. En de beloftes zijn enorm. Stel je voor dat je informatie niet alleen kunt zien op een scherm, maar ook kunt ervaren alsof het om je heen is. Dit is de basis van de nieuwe generatie immersieve ervaringen die ‘spatial computing’ in petto heeft.

In het Cross Media Café van 3 oktober verkennen we samen met pioniers hoe ‘spatial computing’ nu al tastbare resultaten oplevert en de deur opent naar een futuristisch landschap van interactie en beleving. Onze sprekers delen hun inzichten, en discussiëren over de mogelijkheden en de uitdagingen die deze technologische innovatie met zich meebrengt.

Sprekers van het Cross Media Café zijn onder anderen:
Gabriele Romagnoli, Head of Business bij ShapesXR: Gabriele is een specialist in ruimtelijk computergebruik, ontwerp, productiviteit en samenwerking. Hij vertelt over ontwerp kant van spatial computing.

Steye Hallema, Volumetric Director bij 4DR Studios: Steye is VR pionier stelt het publiek centraal in zijn werk. Hij ontwikkelt publiekservaringen, en met zijn VR project ‘The Imaginary Friend’ speelt de toeschouwer een belangrijke rol.

Jelmer Althuis, Oprichter van Sphere of Sound: Jelmer is maker van spatial audio. Hij spreekt over de belangrijke rol van ruimtelijk audio in immersieve ervaringen.

Irina Tripapina, Head of Marketing bij SenseGlove: De robothand van SenseGlove maakt gebruik van haptische feedbacktechnologie waardoor de objecten die je aanraakt in de virtuele wereld, hetzelfde voelen als in het echt. Met SenseGlove kun je data dus letterlijk tastbaar maken.

Meer informatie is hier te vinden. De toegang is gratis na aanmelding en het evenement vindt plaats bij Beeld & Geluid in Hilversum

Bron: Media Park/BM

Bericht delen