Bas van Teylingen maakt podcast over radiovormgeving
vrijdag 4 september 2020

Bas van Teylingen maakt podcast over radiovormgeving

Bas van Teylingen is begonnen met de podcast In Vorm over radiovormgeving. De eerste twee afleveringen met Maurice Verschuuren en Michael Pilarczyk staan inmiddels online.

Het zal een serie worden van minimaal tien afleveringen met bekende namen uit het Nederlandse radiolandschap, zowel dj’s als audiovormgevers. De eerste twee afleveringen zijn hier te beluisteren op Spotify. Ze komen binnenkort ook beschikbaar op andere podcast platformen zoals Apple Podcast.

Bas van Teylingen is regisseur van televisieprogramma’s en speelfilms, schrijver, voice-over, YouTuber, dj en radiomaker. Hij schreef ook het boek Help! Mijn kind zit op YouTube.

De In Vorm podcast is bedoeld voor liefhebbers van radio, radiovormgeving en mensen uit het radiovak. Juist omdat dit een niche is leent een podcast zich hier goed voor. Lekker ‘nerden’. De insteek voor deze podcast is de passie van Bas voor radio en deze passie willen delen met anderen, verhalen vertellen, kennis doorgeven. Op die manier groeit de kennis over het vak. Radio was zijn eerste liefde.

Zijn eerste baan was als producer/sidekick bij Radio 538. Bas van Teylingen: “Als ik nu terugkijk was dat een belangrijke periode voor de Nederlandse radiogeschiedenis. Ik was daar toen helemaal niet mee bezig. Maar het heeft wel de toon gezet voor de rest van mijn carrière. Het zelfvoorzienend en creatief moeten zijn. Daar heb ik bijvoorbeeld ook geleerd om dingen ‘uit mijn hoofd’ om te zetten in iets concreets zoals radiovormgeving. En die werkwijze neem ik eigenlijk mee in al het werk dat ik doe.”

Bron: BM
Foto: Erza Bohm

Bericht delen