Aantal abonnees Videoland blijft groeien
donderdag 4 mei 2023

Aantal abonnees Videoland blijft groeien

Het aantal betalende abonnees van Videoland van mediabedrijf RTL is in Nederland in het eerste kwartaal van het jaar gegroeid tot ruim 1,2 miljoen. Dat is bijna een tiende meer abonnees dan in dezelfde periode vorig jaar.

Volgens moederbedrijf RTL Group trekken streamingdiensten, zoals Videoland hier of RTL+ in andere landen, de laatste tijd steeds meer kijkers. RTL+ telt in Duitsland bijvoorbeeld al bijna 4,4 miljoen abonnees. Dat is ruim 38 procent meer dan een jaar terug. Die forse groei is voornamelijk te danken aan een partnerschap met Deutsche Telekom dat RTL+ Premium heeft opgenomen in zijn bundel voor Magenta TV.

Wel heeft het Luxemburgse mediaconcern last van een verslechterde advertentiemarkt. Vooral in Duitsland en Frankrijk tellen adverteerders flink minder neer voor reclames op televisie, nu de economie over gehele linie is afgezwakt te midden van de flink opgelopen inflatie. In Nederland kromp deze markt volgens RTL licht.

De totale opbrengsten gingen met 9 procent omlaag naar 1,4 miljard euro. Dit komt niet alleen door de lagere advertentieomzet, ook speelt mee dat RTL afgelopen jaar onderdelen in Kroatië en België heeft afgestoten.

Bron: AD/BM

Bericht delen