12 miljoen 'ongepaste' LHBT-video's weer zichtbaar op YouTube
dinsdag 16 januari 2018

12 miljoen 'ongepaste' LHBT-video's weer zichtbaar op YouTube

Miljoenen LHBT-video’s (lesbienne, homo, biseksueel en transgender) zijn vanaf nu weer zichtbaar in een speciale modus van YouTube, die veel strenger kijkt naar video’s, zegt moederbedrijf Google in een verklaring.

Het bedrijf kreeg vorige maand veel kritiek op het filter, dat bedoeld is voor gebruik op scholen en bibliotheken. Veel vloggers uit de LHBT-gemeenschap ontdekten dat video’s waarin ze spraken over hun geaardheid niet terug te vinden waren in wat YouTube de beperkte modus noemt.

Het platform benadrukt dat het nooit de bedoeling is geweest om ‘content van bepaalde individuen of groepen weg te filteren op basis van kenmerken als geslacht, genderidentiteit, politieke opvattingen, ras, religie of seksuele geaardheid’.

YouTube belooft dat er vanaf nu in totaal twaalf miljoen video’s extra zichtbaar geworden in allerlei categorieën. Ook is het voor videomakers vanaf nu makkelijker om contact met YouTube op te nemen als ze het niet eens zijn het niet toelaten van een bepaalde video in de beperkte modus. Ten slotte zegt het platform meer duidelijkheid te willen geven waarom bepaalde video’s worden geweigerd.

Bron: NOS/AD/BM

Bericht delen