ZOOV: een spoedcursus zelfstandigheid onder de zomerzon
donderdag 28 juli 2022

ZOOV: een spoedcursus zelfstandigheid onder de zomerzon

In de nieuwe realityserie Zonder ouders op vakantie (ZOOV) gaan zes jongeren tussen de dertien en vijftien jaar voor het eerst zonder ouders op vakantie naar een onbekende zonnige bestemming.

Daar leren ze niet alleen elkaar beter kennen, maar krijgen ze ook een spoedcursus budgetteren, koken en schoonmaken. De groep verblijft in een luxe villa zonder ouderlijk toezicht. Maar er is wél een cameraploeg die alles vastlegt.

In ZOOV volgen we de jongeren die negen dagen met elkaar in een luxe vakantievilla verblijven. Daar komen ze voor uitdagingen te staan waar ze normaal gesproken niet bij stil hoeven te staan en ‘worstelen’ ze soms met hun gedachtes en onzekerheden: hoe vind ik aansluiting in de groep en stel dat ik heimwee krijg, wat dan? En normaal gesproken betalen de ouders eigenlijk alles tijdens de vakantie, maar wie beheert nu de portemonnee en is er genoeg voor (uit) eten, parasailen én nieuwe zwemkleding?

Het spanningsveld tussen een gezonde afhankelijkheid van je ouders en complete onafhankelijkheid is het centrale thema in ZOOV. Wat hopen de jongeren te leren van anderen en van zichzelf? Door avonturen te beleven en zelf uitdagingen aan te gaan en te overwinnen, leren ze en komen ze er wellicht achter dat ze al heel veel zelf kunnen, maar wellicht toch nog het een en ander te leren hebben…

Zonder ouders op vakantie bestaat uit tien dagelijkse afleveringen en is een coproductie van de NTR en NewBe. Uitzendingen: dagelijks vanaf maandag 12 tot en met vrijdag 23 september, om 18.05 uur, op NPO Zapp. Via NPO Start is de serie vooruit te kijken: vanaf 12 september staan de eerste vijf afleveringen online en vanaf 19 september zijn de laatste vijf afleveringen te zien.

Bron: NTR/BM

Bericht delen