Yentl en De Boer komt met eigen televisieserie
vrijdag 23 juli 2021

Yentl en De Boer komt met eigen televisieserie

Het cabaretduo bestaande uit Yentl Schieman en Christine de Boer start deze week met de opnames van de komische televisieserie Yentl en De Boer de Serie.

De serie bestaat uit een mix van het beste materiaal uit hun theatervoorstellingen en speciaal voor het televisieprogramma geschreven nieuwe sketches en liedjes.
 Het duo liep al langer rond met het idee hun beste materiaal om te schrijven voor televisie.

Christine de Boer: “Theater heeft natuurlijk hele eigen wetten om een verhaal te vertellen. Waar het op het podium draait om het creëren van illusies biedt televisie de mogelijkheid onze fantasieën realistisch tot leven te wekken. Dat leek ons een spannende uitdaging.”

Yentl Schieman: “De eerste lockdown, waarbij de theaters op slot gingen, gaf ons de mogelijkheid aan ideeën te werken waar we normaal gesproken helemaal geen tijd voor hebben. Met een lege agenda en een inmiddels rijk archief aan materiaal zijn we vol enthousiasme gaan schrijven.”

Omroep BNNVARA zag het concept voor de muzikale comedyserie zitten en bestelde vier afleveringen voor het eind van de zomer. Yentl en de Boer won het afgelopen jaar hun tweede Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied met hun ‘antwoord’ op de kleinkunst-klassieker Het is over van Annie M.G. Schmidt en componist Harry Bannink. In Het is begonnen zingt het duo vanuit de beleving van de minnares uit het oorspronkelijke nummer.

Yentl en De Boer de Serie wordt geregisseerd door Nina Spijkers en is een co-productie van BNNVARA en Yentl en de Boer. Gastrollen zijn er voor onder meer Theo Maassen, Susan Visser, Freek Bartels en Yannick van de Velde. Yentl en De Boer de Serie is vanaf 5 september vier zondagen om 22.40 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen