Witte Geit maakt Boerderij van Dorst voor BNNVARA
vrijdag 27 augustus 2021

Witte Geit maakt Boerderij van Dorst voor BNNVARA

In Boerderij van Dorst trekt Raven van Dorst zich terug op het platteland om een langgekoesterde droom na te jagen: zelfvoorzienend landbouwen. Om zo de wereld een klein beetje mooier te maken.

Elke week schieten twee collega’s te hulp. Ver weg van de goudomrande glamour van de showbizz, gaan ze aan de slag. De boerderij opknappen, groente en fruit telen, het land bewerken, beesten houden, poep scheppen, ploegen, zaaien, oogsten en melken. En ondertussen wordt er vooral plezier gemaakt en vraagt Raven ze het hemd van het lijf.

Want welke dromen hebben zij? Hoe zien ze hun eigen toekomst? En die van de wereld? Boerderij van Dorst is vanaf woensdag 8 september om 20.25 uur wekelijks te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Raven: “Het zal mij benieuwen wie van mijn gasten genoeg peper in z’n reet heeft om met mij daadwerkelijk iets op te bouwen op de boerderij. Hier geen Goois matras, maar zaad en stront. Laat maar komen!”

In de eerste aflevering planten tv-persoonlijkheid Martien Meiland en politica Caroline van der Plas de eerste groenten en beginnen ze met het opknappen van de boerderij. Maar dat zelfvoorzienend leven gaat niet zonder slag of stoot. Tussen de in elkaar stortende kippenren en mislukte oogsten, delen ze persoonlijke verhalen en hebben ze het over hoe de toekomst eruit moet zien.

Ook Eva Jinek, Ronnie Flex, Emma Wortelboer, Maarten van Rossem, Frans Bauer, Marieke Lucas Rijneveld en Caroline van der Plas steken hun handen uit de mouwen op de boerderij. Boerderij van Dorst is een coproductie van BNNVARA en Witte Geit.

Bron: BNNVARA/BM
Foto: Annemieke van der Togt/BNNVARA

Bericht delen