Welkom in de jaren 20 en 30 vanaf 8 september bij NTR
donderdag 29 augustus 2019

Welkom in de jaren 20 en 30 vanaf 8 september bij NTR

Vanaf zondag 8 september zendt de NTR op NPO Zapp Welkom in de jaren 20 en 30 uit. Een nieuwe serie in de reeks historische comedy’s van Niek Barendsen, waarin dit keer het Interbellum, de periode tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog, centraal staat.

Koningin Wilhelmina, Albert Einstein, Hendrikus Colijn, Fien de la Mar… ze zijn al jaren dood, maar voor Welkom in de jaren 20 en 30 maken ze graag een uitzondering. Stuk voor stuk nemen ze plaats op de bank bij talkshowhost Dorine Goudsmit (Plien van Bennekom) om alles over hun tijd te vertellen.

De jaren 20 en 30 vormden een fascinerende, veelbewogen periode met grote rijkdom en diepe armoede, enorme vernieuwingen op artistiek en wetenschappelijk gebied, opkomend fascisme en crisis. Een tijd van charleston en jazz, een tijd van dansen op de vulkaan en wachten op het grote conflict. In Welkom in de jaren 20 en 30 passeren tal van grote namen en gebeurtenissen uit die periode de revue, vertolkt door een indrukwekkende lijst van Nederlandse acteurs. Zo zien we Erik van Muiswinkel als Hendrikus Colijn, Owen Schumacher als Prins Bernhard, Malou Gorter als Prinses Juliana, Alex Klaasen als Charles Lindbergh, Lies Visschedijk als Fien de la Mar, Raymonde de Kuyper als Koningin Wilhelmina, Sergio IJssel als Louis Armstrong en Pierre Bokma als Adolf Hitler.

Ook spelen mee: Ilse Warringa, Tjitske Reidinga, Gijs de Lange, Ellen Pieters, Martine Sandifort, Peter Blok, Paul Groot, Roos van Erkel, Rop Verheijen, Laus Steenbeeke, Remko Vrijdag, Rogier in ’t Hout, Dick van den Toorn, Elise Schaap, Xander van Vledder, Maaike Martens, Bas Hoeflaak, Minne Koole, Ruben Brinkman, Hein van der Heijden, Anne-Marie Jung, Joost Prinsen, Rogier Philipoom, Tjebbo Gerritsma, Rick Paul van Mullingen, Marc-Marie Huijbregts, Bianca Krijgsman en Maarten Heijmans.

De serie Welkom in de jaren 20 en 30 is bedacht, geschreven en geregisseerd door Niek Barendsen, onder eindredactie van Loes Wormmeester en met prof. dr. Piet de Rooij als wetenschappelijk adviseur. Uitzending: vanaf 8 september, iedere zondag om 17.50 uur bij NPO Zapp op 3

Bron: NTR/BM

Bericht delen