Warner Bros. maakt Cash or Trash voor SBS6
maandag 23 september 2019

Warner Bros. maakt Cash or Trash voor SBS6

Na het inrichten van twee Franse kastelen weet Martien Meiland hoe je moet struinen, waarderen en onderhandelen als het om bijzondere spullen gaat. Hij is dan ook de aangewezen persoon om in het nieuwe SBS6-programma Cash or Trash mensen vanuit het hele land te ontvangen.

Allemaal willen ze hun bijzondere objecten verkopen; van oude speelgoedautootjes afkomstig van zolder tot een waardevol erfstuk of zelfs een unieke verzameling. De verkopers krijgen een deskundige taxatie en met die kennis op zak komen ze oog in oog te staan met vijf doorgewinterde handelaren. Weten ze hun item in de smaak te laten vallen? Dan volgt een pittige onderhandeling en misschien zelfs wel een hele goede deal! Vanaf maandag 23 oktober is Cash or Trash met Martien Meiland te zien bij SBS6 om 21.30 uur.

Mensen komen uit alle hoeken en gaten om hun spullen te laten zien en te verkopen. Martien Meiland ontvangt iedereen in een prachtig fort in het midden van het land, achterhaalt het verhaal achter de objecten en begeleidt de verkopers bij de taxatie. Na het beoordelen van de waarde -door drie professionals uit het vak- komen de verkopers bij de vijf handelaren. Deze handelaren hebben geen idee wie ze ontvangen en stappen dus blanco elke mogelijke onderhandeling in. Daarbij is de competitie tussen hen groot en troeven ze elkaar maar wat graag af bij de items die zij interessant vinden. Sluit de verkoper een deal met een van de handelaren? Dan wordt er meteen afgerekend.

In de afleveringen passeren veel verschillende items de revue. Spullen die je veel bij mensen op zolder kunt vinden: oude schoolposters, jeneverkruiken en Dinky Toys. Maar ook grotere voorwerpen, zoals een mini-scooter, een gokkast en zelfs een map met oude handgetekende pornografische afbeeldingen worden te koop aangeboden.

Cash or Trash wordt geproduceerd door Warner Bros.

Bron: Talpa Network/BM

Bericht delen