VPRO komt met nieuwe serie Ruben Terlou: Chinese dromen
donderdag 27 juni 2019

VPRO komt met nieuwe serie Ruben Terlou: Chinese dromen

In Chinese dromen reist documentairemaker en China-expert Ruben Terlou verder door China, gedreven door zijn niet aflatende fascinatie voor de Chinezen en met de snel veranderende maatschappij als kompas. Net als in de eerdere series van Ruben staat ook nu het leven van de gewone Chinees centraal.

In vloeiend Chinees voert hij gesprekken met de Chinezen die hij onderweg tegenkomt en toont hij de menselijke en kwetsbare kant van een volk dat zo ver van ons af lijkt te staan.

In de vier afleveringen van deze derde serie staan de dromen van de Chinezen centraal, dromen over de toekomst van hun land, de liefde, hun kinderen. Daar naar kijkend wordt duidelijk hoe snel de ontwikkelingen van China onder het leiderschap van president Xi Jinping gaan en wat de invloed daarvan op het leven van de Chinees is. En is te zien dat dromen soms ook gewoon uit elkaar spatten.

Vanwege zijn jarenlange ervaring en goede relaties in China heeft Ruben toegang weten te krijgen tot bijzondere situaties en mensen die hij al jaren hoopte vast te leggen. Daarom toont Chinese dromen – juist in deze tijd van de handelsoorlog en stijgend wantrouwen jegens China – opnieuw een verrassend menselijk beeld van deze vaak onbegrepen grootmacht.

De serie Chinese dromen wordt gemaakt door De Haaien in coproductie met de VPRO. Uitzending: vanaf zondag 17 november 2019, om 20.15 uur op NPO 2.

Bron: VPRO/BM
Foto: VPRO/Joost van Herwijnen

Bericht delen