VPRO brengt documentaireserie 63 Up
donderdag 6 juni 2019

VPRO brengt documentaireserie 63 Up

Michael Apted volgde in 1964 een groep Britse kinderen van zeven jaar met zeer verschillende sociale achtergronden en vroeg ze naar hun ideeën over het leven en de toekomst. Apted filmde de kinderen elke zeven jaar opnieuw. Inmiddels zijn ze 63. Hoe staan ze in het leven nu ze de zestig zijn gepasseerd?

De oorspronkelijke 7 Up-film stelde de vraag of het toekomstperspectief van de kinderen bepaald wordt door de klasse waarin ze werden geboren. De daarop volgende films, waarin documentairemaker Michael Apted elke zeven jaar naar de deelnemers terugkeerde, vormen een langlopende documentaire reeks die een prachtig beeld geeft van opgroeien en ouder worden. Maar ook van de maatschappelijke ontwikkelingen, van familie, politiek, godsdienst en geestelijke gezondheid in Engeland in de afgelopen 57 jaar.

Vanaf vrijdag 21 juni staan alle voorafgaande series, vanaf de allereerste 7 Up uit 1964, op NPO Start plus. De afleveringen zijn twaalf maanden te bekijken. De oude series zijn ook op NPO 2 Extra te zien van 8 tot 16 juli.

De documentaireserie 63 Up is te bekijken op maandag 8, dinsdag 9 en woensdag 10 juli om 22.40 uur op NPO 2.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen