VICE Studios produceert Het Beest van Harkstede voor Videoland
vrijdag 13 december 2019

VICE Studios produceert Het Beest van Harkstede voor Videoland

Vanaf woensdag 18 december is de driedelige documentaireserie Het Beest van Harkstede te zien bij Videoland. In deze true crime-documentaire staan de gruweldaden van seriemoordenaar Willem van Eijk centraal, die in de jaren ’70 en ’90 vijf jonge vrouwen ombracht.

Tevens wordt hij in verband gebracht met talloze coldcase zaken uit die tijd. Schrijver Sytze van der Zee, die vele gesprekken met Van Eijk voerde gedurende diens leven en een boek over hem schreef, beschrijft zijn beeld van de man die de bijnamen ‘het beest van Harkstede’ en ‘de Nederlandse Jack the Ripper’ kreeg. Ook komen er bekenden van Willem aan het woord.

Willem van Eijk werd op 13 augustus 1941 geboren en is één van de bekendste Nederlandse seriemoordenaars. Hij is twee keer veroordeeld voor in totaal vijf moorden. Na een celstraf voor het vermoorden van twee vrouwen, keerde Willem terug in de samenleving. Hierna vermoorde hij nog eens drie vrouwen. Van Eijk stierf in juni 2019 in de gevangenis van Vught.

Bekijk hier de promo van Het Beest van Harkstede met daarin de eerste beelden.

Het Beest van Harkstede, geregisseerd door Marc de Leeuw en geproduceerd door VICE Studios, is vanaf woensdag 18 december te zien bij Videoland.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen