Viaplay kondigt Nederlandse original De Jacht op Jasper S. aan
dinsdag 12 april 2022

Viaplay kondigt Nederlandse original De Jacht op Jasper S. aan

Viaplay komt met een Nederlandse scripted original serie: De Jacht op Jasper S. van producent Pupkin. Het wordt één van de eerste Nederlandse Nordic Noir series, geïnspireerd op één van de meest geruchtmakende moordzaken in de Nederlandse geschiedenis.

De serie wordt geproduceerd door showrunner Willem Bosch en creative producer Pieter Kuijpers, onder leiding van Kennard Bos, executive producer scripted content bij Viaplay. Wie de hoofdrollen zullen gaan vervullen, wordt later bekend gemaakt.

De Jacht op Jasper S. portretteert de zoektocht naar de dader van een moord die veel teweegbracht in de samenleving. Het laat zien hoe Nederland voor het eerst werd geconfronteerd met hardnekkige complottheorieën, aangewakkerd door sociale media. De misdaad bleef jaren onopgelost. Uiteindelijk werd de zaak als een van de eerste in Nederland opgelost met behulp van DNA-bewijs.

Filippa Wallestam, chief content officer van NENT Group: “Dit is een aangrijpend verhaal over een specifieke periode in de Nederlandse geschiedenis. Viaplay staat internationaal bekend om de kwaliteit van haar Viaplay Originals en De Jacht op Jasper S. bewijst dit wederom. Lokale storytelling wordt gemixt met een ‘Scandinavische touch’. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een meeslepende serie wordt die een blijvende impact zal hebben.”

Willem Bosch, showrunner bij Pupkin: “Al ruim tien jaar onderzoek ik het idee om van de zoektocht naar Jasper S. een serie te maken. Ik heb de serie altijd voor me gezien als een oer-Hollandse Nordic Noir, dus wie is dan een betere partner dan het van oorsprong Zweedse Viaplay?”

Viaplay Originals
Sinds 1 maart is Viaplay beschikbaar in Nederland. Op de dag voor de lancering presenteerde de streamingdienst al haar eerste Nederlandse gescripte Viaplay Originals: Something Stupid, geschreven door bestsellerschrijver Saskia Noort en geproduceerd door Levitate Film en De Schuldige, geschreven door Liesbeth Strik en geproduceerd door Ginger Fiction. De jacht op Jasper S. wordt de derde lokale Viaplay Original-productie en laat daarmee zien dat het creëren van lokale content een belangrijk speerpunt is voor Viaplay.

Bron: Viaplay/BM

Bericht delen