Tuvalu Media maakt Govert naar de oorsprong van de mens voor NTR
vrijdag 18 juni 2021

Tuvalu Media maakt Govert naar de oorsprong van de mens voor NTR

Waar komen we vandaan, hoe zijn we geworden wie we zijn en waar gaan we naar alle waarschijnlijkheid naartoe? In de nieuwe zesdelige serie Govert naar de oorsprong van de mens gaat wetenschapsjournalist Govert Schilling op zoektocht.

Hij bezoekt bijzondere plekken en fascinerende opgravingen en duikt in onze biologische evolutie. Meekijkend over de schouders van gedreven wetenschappers gaat hij op zoek naar antwoorden.

Inmiddels lopen er 7,5 miljard mensen op de aarde rond. We zijn met veel en al sinds onze eerste stap op de maan zijn we op zoek naar andere bestemmingen buiten onze eigen planeet. Onze ontdekkingsdrift begon al voor het ontstaan van de moderne mens. Govert maakt een reis langs de belangrijkste wetenschappelijke ontdekkingen over onze verre voorouders.

Hij houdt de huidige stand van de mensheid tegen het licht en hoort hoe wetenschappers denken over onze toekomst. Govert Schilling gaat op zoek naar antwoorden in eigen land, maar reist ook naar Zuid-Afrika, Georgië, Scandinavië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Spanje.

Govert naar de oorsprong van de mens wordt geproduceerd door Tuvalu Media en is vanaf vrijdag 27 augustus elke vrijdag te zien om 22.15 uur bij de NTR op NPO 2.

Bron: NTR/BM

Bericht delen