Tuvalu Media maakt Govert naar de grenzen van het heelal
maandag 8 april 2019

Tuvalu Media maakt Govert naar de grenzen van het heelal

Hoe kunnen we ons beschermen tegen kosmische inslagen? Gaan we ooit op Mars wonen? Bestaat er buitenaards leven? Hoe is het heelal ontstaan? En komen de atomen in ons lichaam echt uit de sterren?

Vijftig jaar na Apollo 11 neemt Govert Schilling ons mee op een fascinerende reis langs tal van astronomische hoogtepunten sinds die eerste stap op de maan van Neil Armstrong. Op die historische 21e juli 1969 was Govert twaalf jaar oud, en sinds dat magische moment is hij voorgoed verslingerd aan de kosmos.

Als wetenschapsjournalist deelt Govert zijn passie voor het heelal al decennialang in zijn boeken, artikelen en media-optredens. Maar nu voor het eerst in zijn ‘eigen’ zesdelige televisieserie: Govert naar de grenzen van het heelal. Op spectaculaire locaties gaat hij op zoek naar de plaats van de mens in ruimte en tijd en zoekt hij uit wat de toekomst voor ons in petto heeft.

De eerste bemande maanlanding was volgens velen dé gebeurtenis van de vorige eeuw. En vandaag de dag nog steeds actueel als inspiratiebron voor wetenschappers die de grenzen opzoeken en verleggen in de verdere verkenning van het universum. De erfenis van de maanlanding klinkt door in de ambities voor de 21e eeuw. Er staan projecten op stapel die een vergelijkbare impact zullen hebben: de eerste bemande reizen naar Mars, de mogelijke ontdekking van buitenaards leven en de ontraadseling van de oerknal.

Govert laat ook zien dat Nederland een belangrijke rol speelt in de internationale sterrenkunde – niet alleen in het verleden, maar juist ook in het hier en nu. Daarnaast neemt hij ons mee naar verschillende locaties in de Verenigde Staten en in Chili, waar de meest geavanceerde telescopen staan opgesteld en waar we verrassende ontmoetingen hebben met toonaangevende experts.

Govert naar de grenzen van het heelal is geproduceerd door Tuvalu Media en geregisseerd door Stefan Wittekamp. Uitzendingen: dinsdag 14 mei tot en met 18 juni om 21.10 uur op NPO 2 (zes afleveringen).

Bron: NTR/BM

Bericht delen