Tuvalu Media maakt De Reis Van Je Genen voor RTL 4
maandag 6 december 2021

Tuvalu Media maakt De Reis Van Je Genen voor RTL 4

Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend te weten waar je vandaan komt en van wie je je genen hebt gekregen. Veel mensen weten niet wie hun ouders of andere familieleden zijn. Waar vroeger de missende puzzelstukjes onvindbaar bleven, gaan tegenwoordig veel deuren open door steeds vernieuwde technieken en de enorme uitbreiding van DNA-databanken.

Presentatrice Caroline Tensen en familiedetective Els Leijs helpen mensen na een leven vol onduidelijkheden eindelijk de puzzel compleet te krijgen. Met slechts enkele subtiele aanknopingspunten en een combinatie van stamboomonderzoek en zoeken in talloze wereldwijde databanken, weten zij veelal de prangende vraag te beantwoorden: wie is mijn vader/moeder?

Daar waar anderen stoppen gaan Caroline Tensen en Els Leijs verder. Het nieuwe programma De Reis Van Je Genen is vanaf 7 december wekelijks te zien bij RTL 4. Het is niet de eerste keer dat Tensen te zien is in zo’n programma. Van 2009 tot 2014 was ze bij KRO-NCRV het gezicht van DNA Onbekend. Van 2016 tot 2018 was ze dit wederom, toen voor omroep AVROTROS. In 2019 maakte Tensen de overstap naar RTL, maar ze mocht het programma niet meenemen.

Alle deelnemers in De Reis Van Je Genen lopen al jaren rond met onbeantwoorde vragen. Zij willen erachter komen wie hun vader of moeder is, of ze op elkaar lijken en of hun vader weet van hun bestaan. Zo is Maurice al lange tijd op zoek naar zijn biologische vader. Als kind heeft hij de eerste anderhalf jaar van zijn leven bij de nonnen gewoond en later is hij geadopteerd. Hij weet dat zijn biologische moeder is overleden, maar over zijn vader weet hij vrijwel niks. Hij weet enkel dat zijn vader zijn geld verdiende als kelner, een atletisch gebouwd lichaam en blauwe ogen had.

Ook Loes wil heel graag weten wie haar vader is. Haar moeder ontmoette een knappe Amerikaanse militair die op Soesterberg was gelegerd, maar verloor hem uit het oog. Later bleek zij zwanger van hem te zijn. Loes weet alleen dat hij John heet, verder is het een groot mysterie.

Deze en alle andere deelnemers staan hun DNA-materiaal af, in de hoop dat zij eindelijk antwoord krijgen op hun onbeantwoorde levensvragen. Lukt het Els en Caroline de reis van hun genen te ontdekken en de juiste mensen bij elkaar te brengen? De Reis Van Je Genen wordt geproduceerd door Tuvalu Media en is vanaf dinsdag 7 december wekelijks om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Credits
Omroep: RTL 4
Productiebedrijf: Tuvalu Media
Producent: Justine Huffmeijer
Eindredactie en regie: Liz de Kort
Uitvoerend producent: Paul Koning
Productieleiding: Stephanie Maessen
Producer: Emily Verboom
Redactie: Julie van der Kluft, Marieke Spee
Camera: Kevin Klawer, Sven van Hees, Remco Wagenaar
Montage: Dolf de Haan, Kevin de Vos, Joey van Noortwijk, Koen van Meeuwen Presentatie: Caroline Tensen, Els Leijs
Visagie: Barbara van Munster 
Styling: Patty Zomer 
Vormgeving: Thomas Wals 
Faciliteiten: Hoens Creative, Mengwerk, Maloney 
Lengte (in minuten): 64
Aantal afleveringen: 4
Locatie: Nederland, Canada, Suriname, Spanje, Duitsland 
Gedraaid op: FX6, FS7
Datum eerste uitzending: 7 december, 20.30 uur, RTL 4

Bron: RTL Nederland/Tuvalu Media/BM

Bericht delen