TreurTeeVee krijgt tweede seizoen op NPO 3
maandag 21 oktober 2019

TreurTeeVee krijgt tweede seizoen op NPO 3

In een nieuw seizoen van de zwart komische serie TreurTeeVee worstelen de inwoners van de stad Yolandia met de grote thema’s van het leven. De serie is een mix van sketch en drama, absurdisme en romantiek, bittere ernst en flauwekul. Oude bekenden Frederik Kaak, Yolanda, Uusbief én nieuwe gezichten zijn te zien in een compleet vormgegeven wereld.

Naast de al bekende personages, zoals de kettingrokende labiele psychotherapeut Yolanda, de perverse burgerman Uusbief en de egocentrische succespresentator Frederik Kaak, maken we ook kennis met nieuwe inwoners van Yolandia. Zo is daar Kalle (Jan-Paul Buijs), een jongeman met tergend veel liefdesverdriet die zijn ex voor de rechter sleept. En het doodnormale tienermeisje Winnie (Ellen Parren), die vurig hoopt een superster te worden maar niet genoeg talent bezit. Jan de Beer (Peter van Rooijen) is een oerconservatieve man in een hypermoderne wereld. En slager Margje (Ellen Parren) die doodsbang is voor Het Niets.

Bijrollen zijn weggelegd voor Jacob Derwig, Maria Kraakman, Vincent van der Valk, Ria Eimers, Eelco Smits, Yara Alink en Thomas Spijkerman. TreurTeeVee is dit jaar genomineerd voor de Kees Holierhoek Scenarioprijs. De tweejaarlijkse prijs voor schrijvers van Nederlands televisiedrama wordt op 22 november uitgereikt.

Uitzending TreurTeeVee: vanaf vrijdag 22 november 22.30 uur op NPO 3.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen