Trailer van Videoland-serie De 12 van Schouwendam
zondag 13 oktober 2019

Trailer van Videoland-serie De 12 van Schouwendam

Vanaf dinsdag 12 november is het complete seizoen van de nieuwe thrillerserie De 12 van Schouwendam te zien bij Videoland.

Dit tweede deel in ‘de 12-reeks’ vertelt een nieuw verhaal over het dorp Schouwendam dat al 25 jaar in de ban is van twee raadselachtige verdwijningen. Hoofdrollen zijn er voor onder anderen Gijs Naber, Carine Crutzen, Huub Stapel, Fockeline Ouwerkerk en Benja Bruijning. Videoland heeft de trailer vrijgegeven.

De serie vertelt een compleet ander verhaal dan de succesvolle voorganger De 12 van Oldenheim. In De 12 van Schouwendam verdwijnen geen 12 personages, zoals in de eerste reeks het geval was, maar speelt het getal 12 wél opnieuw een grote rol rondom alle geheimzinnige gebeurtenissen. De typisch Nederlandse plaats Schouwendam gaat al 25 jaar gebukt onder twee raadselachtige verdwijningen. Sinds 1995 ontbreekt van een 16-jarig meisje en een 17-jarige jongen ieder spoor. Als op een dag een geheimzinnige man in het dorp verschijnt, brengt dat het verleden explosief tot leven. Wie is hij en wat heeft hij met de verdwijningen van destijds te maken? Wanneer er vervolgens dodelijke slachtoffers vallen, slaat de paranoia in het dorp volledig toe. Het zet de onderlinge verhouding van alle karakters op scherp.

Naast Gijs Naber, Carine Crutzen, Huub Stapel, Fockeline Ouwerkerk en Benja Bruijning, spelen ook Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Joop Keesmaat, Maarten Heijmans, Meral Polat, Eva Laurenssen en Hajo Bruins een rol. De scripts zijn, net als bij De 12 van Oldenheim, geschreven door Lex Passchier en Martin van Steijn. De serie is geregisseerd door Anne van der Linden en André van Duren en geproduceerd door EndemolShine Scripted.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen