Topkapi Films start opnames komedie Happy Ending
maandag 20 juni 2022

Topkapi Films start opnames komedie Happy Ending

Deze maand zijn de opnames gestart van Happy Ending, de nieuwe Nederlandse Netflix film geschreven en geregisseerd door Joosje Duk.

Joosje Duk was in 2021 één van de vijf winnaars van de New Voices Script Contest – een wedstrijd om nieuwe scenarioschrijvers in Nederland te ontdekken die met hun verhalen iets toe kunnen voegen aan het bestaande aanbod. De hoofdrollen in de film zijn weggelegd voor Gaite Jansen, Martijn Lakemeier en Joy Delima.

Happy Ending wordt geproduceerd door het Amsterdamse productiebedrijf Topkapi Films, onder andere bekend van Instinct, Girl en Alles is Liefde, en verschijnt in 2023 wereldwijd op Netflix.

Over Happy Ending
Luna (Gaite Jansen) en Mink (Martijn Lakemeier) zijn een symbiotisch koppel dat hun eenjarig samenzijn viert. Mink weet niet dat Luna al sinds het begin van hun relatie haar orgasmes faket, en Luna heeft dit nu al zo lang verzwegen dat ze er niet meer bij hem over durft te beginnen. Wanneer haar beste vriendinnen die van haar probleem afweten Luna aansporen om eens nieuwe dingen in de slaapkamer uit te proberen met Mink, stelt Luna een spannend idee aan hem voor: een trio. De daaropvolgende avond met klimaatactiviste Eve (Joy Delima) zet het leven van Luna op haar kop.

Joosje Duk, regisseur en scenarioschrijver: “Toen ik begin 2021 tijdens de lockdown geselecteerd werd voor de Netflix New Voices Script Contest, had ik niet durven dromen dat ik anderhalf jaar later met de meest geweldige cast en crew op de set zou staan van mijn eerste speelfilm. Het is een feest om Gaite, Martijn en Joy met zoveel humor, authenticiteit en charisma de drie hoofdpersonen te zien vertolken op de set. Ik ben Netflix zeer dankbaar dat ze geloven in deze komische maar ook kwetsbare film, en dat ze mij zo’n mooie kans bieden om te groeien als scenarist en regisseur.”

Janey van Ierland, Director Content Acquisitions bij Netflix: “Nadat Joosje vorig jaar de New Voices scenariowedstrijd had gewonnen, werd ons al snel duidelijk dat niemand haar scenario beter zou kunnen verfilmen dan zij zelf. Zonder twijfel is Joosje een grote toevoeging aan de Nederlandse creatieve industrie, en we zijn er enorm trots op dat zij haar speelfilm regiedebuut bij Netflix maakt. We kijken er naar uit om haar film straks op Netflix te tonen aan een wereldwijd publiek.”

Bron: Netflix/BM
Foto: Jurre Rompa/Netflix

Bericht delen