Tineke de Nooij ontmoet Jomanda in documentaireserie voor discovery+
vrijdag 24 september 2021

Tineke de Nooij ontmoet Jomanda in documentaireserie voor discovery+

Jomanda: hét fenomeen van de jaren negentig. De vrouw die zichzelf als de schakel tussen hemel en aarde zag en met haar paranormale krachten spectaculaire healings gaf aan tienduizenden mensen.

Heel Nederland raakte in de ban van haar, maar na een storm van kritiek is Jomanda uit Nederland vertrokken. Ze werd beschuldigd van geldklopperij en ook legden tegenstanders een link met de dood van actrice Sylvia Millecam, die voor haar borstkanker hulp zocht bij Jomanda. Dit werd uiteindelijk haar ondergang.

Jomanda houdt zich al jaren schuil in het buitenland en lijkt ieder contact te vermijden. Wie is deze vrouw? Wat heeft ze teweeggebracht en waar is ze nu precies? Afgelopen week is radio en tv-icoon Tineke de Nooij (80) afgereisd naar Canada, samen met particulier rechercheur John Warrink. Ze hebben daar Jomanda gevonden en Tineke heeft haar meerdere keren gesproken.

De vierdelige documentaireserie Jomanda: Lady of the Light duikt de geschiedenis in van de wereld van Jomanda en volgt Tinekes reis. De opkomst, maar ook de ondergang van Jomanda worden beschreven aan de hand van uniek archiefmateriaal en interviews met mensen die zeggen wonderbaarlijk te zijn genezen en nog steeds fervent aanhanger van haar zijn. Voormalige collega’s, fans en critici komen aan het woord, maar ook BN’ers zoals Mylene de la Haye, Jack Spijkerman, Jan Uriot, Haye van der Heyden en Sjoerd Pleijsier.

Jomanda: Lady of the Light is vanaf vrijdag 29 oktober wekelijks te zien op discovery+ en is geproduceerd door Concept Street.

Bron: Discovery Benelux/BM

Bericht delen