TIN CAN maakt nieuw seizoen Klassiekers met Kleinsma
woensdag 11 mei 2022

TIN CAN maakt nieuw seizoen Klassiekers met Kleinsma

Simone Kleinsma keert op zondag 19 juni om 21.55 uur op NPO 1 terug met een nieuw seizoen Klassiekers met Kleinsma. Het is een productie van TIN CAN.

Na een succesvolle eerste serie, staan ook dit seizoen de parels uit de Nederlandse muziekgeschiedenis centraal. Elke week ontvangt Simone een collega uit haar vakgebied en samen bespreken ze de mooiste nummers uit de grote liedjesschatkist die Nederland rijk is.

Dit seizoen schuiven Niels van der Laan en Jeroen Woe, Youp van ’t Hek, Edsilia Rombley, Lenny Kuhr, Yentl en de Boer en Gerard Cox aan. In een sfeervolle setting praat Simone Kleinsma met haar gasten over fragmenten uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. Klassiekers met Kleinsma werpt een persoonlijke, humoristische en eigentijdse blik op de nummers die tot ons cultureel erfgoed behoren en die we niet mogen vergeten.

Wat maakt liedjes zo mooi, goed of ontroerend en waarom weten ze te raken? Mooie archiefbeelden worden op speelse wijze uit- en afgewisseld. Anekdotes over nummers, schrijvers en uitvoerders mogen daarbij niet ontbreken. In Klassiekers met Kleinsma worden verschillende klassiekers grondig afgestoft en een aantal wordt, in een nieuwe uitvoering, ten gehore gebracht met behulp van een band onder leiding van Bernd van den Bos.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen