Thriller van Arjen Lubach wordt verfilmd
donderdag 18 november 2021

Thriller van Arjen Lubach wordt verfilmd

Producent Hollands Licht heeft de verfilmingsrechten van het boek IV van Arjen Lubach gekocht. In de thriller IV moet hoofdpersoon Elsa onverwachts op zoek naar de moordenaar van haar vader.

Ze komt tot de ontdekking dat hij op het spoor was van een groot staatsgeheim. Als blijkt dat Elsa zelf verdacht wordt van de moord op haar vader, volgt een spannende achtervolging van 24 uur. De vlucht leidt haar door heel Nederland. Van diepe grafkelders, geheime bibliotheken tot aan grote paleizen. Ze wordt daarin bijgestaan door de jonge studente Robin. Lukt het Elsa om het geheimzinnige complot op te lossen en zichzelf vrij te pleiten?

Hollands Licht ontwikkelt de vierdelige dramaserie samen met regisseur Bobby Boermans (Mocro Maffia, Hoogvliegers) en schrijver Thomas van der Ree (Judas, Bankier van het Verzet en Vliegende Hollanders).

Arjen Lubach reageert enthousiast op de verfilming van zijn boek: “Meer dan bij alle andere boeken die ik schreef, maakte ik me tijdens het schrijfproces van IV een duidelijke voorstelling van de wereld die ik aan het scheppen was. Ik dacht bij elke scène steeds: ‘Wat zien we hier?’. Misschien was het de schuld van de series die ik in die periode bingewatchte: The Bridge, The Killing, Homeland en was ik al die tijd stiekem al een film of serie aan het schrijven. Dat werd alleen maar bevestigd toen het boek verscheen. Vrijwel iedereen die zo vriendelijk was me van commentaar te voorzien, riep iets in de strekking van: ‘Tijdens het leven zag ik de film al voor me!’.”

Producent Maarten van Dijk van Hollands Licht: “Afgelopen kerst las ik voor de tweede keer het boek, volgens uitgever Joost Nijsen ‘een ever-seller’. Toen bedacht ik mij opnieuw: dit is een serie! Ik zag het helemaal voor me: twee fantastische vrouwelijke hoofdrollen in een spannende race tegen de klok door nachtelijk Amsterdam en de rest van Nederland. IV is een project dat we graag willen maken, omdat we zelf niet kunnen wachten om het te zien.”

Bron: Hollands Licht/BM

Bericht delen