Talpa produceert Zo goed als nieuw voor SBS6
zaterdag 6 april 2019

Talpa produceert Zo goed als nieuw voor SBS6

Een zoon laat de oude, unieke motor waar zijn vader vroeger altijd op reed opknappen. Een kleindochter zorgt ervoor dat de bruidsjurk van haar oma, die bij een brand verloren ging, op basis van oude foto’s volledig wordt nagemaakt. En twee zusjes laten een geliefd familieportret van hun moeder restaureren.

Deze en nog veel meer verrassingen staan centraal in het reality surprise programma Zo goed als nieuw. Zonder dat de eigenaars het weten, laten hun vrienden of familieleden dierbare spullen met een enorme emotionele waarde en waar een prachtig verhaal achter zit, volledig restaureren of opnieuw maken. Persoonlijke verhalen, ambachtelijk vakmanschap en indrukwekkende metamorfoses zie je in Zo goed als nieuw, vanaf september te zien bij SBS6. Het wordt geproduceerd door Talpa.

Elke aflevering van dit feelgood programma bestaat uit verschillende cases. Hoe groot of hoe klein de case ook is: elke metamorfose of restauratie gaat gepaard met een bijzondere herinnering of emotioneel verhaal. Daarbij heeft degene die verrast gaat worden geen idee en is het dus nog een hele uitdaging om die geliefde oldtimer die achterin de tuin onder een laken staat te verpieteren, weg te krijgen!

Nadat het verhaal is verteld en het voorwerp ‘ontvreemd’, is het aan de beste ambachtslieden in ons land om deze geliefde spullen zo goed als nieuw te herstellen. Voor het opknappen van een prachtige oude basgitaar reist de opnameploeg naar Middelburg waar de beste gitaarbouwer van Nederland zijn atelier heeft, voor een poppenhuis moeten ze naar Groningen en dé specialist als het gaat om het opknappen van oldtimers zit toch echt in Utrecht. Lukt het ze om dat ene ontbrekende onderdeel te vinden? Krijgen ze op tijd de juiste stof, de juiste verf of de juiste lijsten te pakken? De ambachtsmannen en -vrouwen hebben natuurlijk oog voor de kleinste details. Als het werk af is, staat niets de grote verrassing meer in de weg: het moment suprême breekt aan.

De vrienden of familieleden brengen de verrassing altijd op een creatieve manier bij de ontvanger. Dat kan met een persoonlijke boodschap, een poster die ineens langs de weg hangt of een filmpje waarmee ze degene die ze verrassen naar een speciale locatie lokken. Hoe is het om daar ineens je zonen te zien met jouw oude motor die er weer uitziet als nieuw? Jouw kleindochter in jouw trouwjurk die eruitziet alsof ie net is gekocht? Of jouw dochters die dat dierbare familieportret in ere hebben hersteld?

Zo goed als nieuw brengt generaties bij elkaar, loopt over van nostalgie, emotie en ambacht, maar laat vooral zien dat het gelukkig maken van mensen voor iedereen binnen handbereik ligt.

Bron: Talpa TV/BM

Bericht delen