Talpa Entertainment Producties maakt Wie kent Nederland? voor SBS6
dinsdag 24 augustus 2021

Talpa Entertainment Producties maakt Wie kent Nederland? voor SBS6

Hoeveel procent van de Nederlanders weet niet wanneer Koning Willem-Alexander jarig is? Wat geven we uit aan een verjaardagscadeau? En welke vooroordelen denken we dat buitenlanders over ons hebben?

Het komt allemaal voorbij in de nieuwe SBS6-panelshow Wie kent Nederland? Onder leiding van Wendy van Dijk nemen elke week twee vaste teams van BN’ers het tegen elkaar op. Ze spelen spellen die gaan over de gewoontes, gedragingen en eigenschappen van de gemiddelde Nederlander – en dus ook over hen! Hun doel is simpel: zoveel mogelijk publieksleden verzamelen om de finale mee te spelen. Wie kent Nederland? is vanaf zondag 24 oktober om 21.30 uur te zien op SBS6.

Elk team bestaat aan het begin van de aflevering uit drie teamleden. De teams kunnen hun team versterken met een mystery guest: het team dat het snelst raadt wie dat is, krijgt die speler in zijn team.

De spellen in de vier spelrondes zijn gevarieerd en prikkelend. Of de teams nu overleggen over welke BN’er ooit het lijk speelde in Baantjer, of het aantal vrijpartijen dat maandelijks op de Nederlandse werkvloer plaatsvindt: ze krijgen de kans om hun eigen mening, inschatting en en natuurlijk hun eigen persoonlijke belevenissen te laten horen – en dat doen ze dan ook. Het doel van elk spel is om zoveel mogelijk publieksleden te winnen. Dat aantal kan namelijk een voordeel opleveren in de finale!

Welke BN’ers meespelen, wordt op een later moment bekend gemaakt. Wie kent Nederland? is een productie van Talpa Entertainment Producties.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: William Rutten/Talpa

Bericht delen