Strix Television maakt ADHDennis voor SBS6
maandag 25 november 2019

Strix Television maakt ADHDennis voor SBS6

In het nieuwe SBS6-programma ADHDennis duikt voormalig Expeditie Robinson-presentator Dennis Weening in de wereld van ADHD. Hoewel hij volgens zijn omgeving voldoet aan de beschrijving, heeft hij zich nooit laten diagnosticeren.

In het programma onderzoekt Weening of zijn innerlijke onrust daadwerkelijk voortkomt uit ADHD en ondergaat hij behandelingen om meer rust te vinden. Het is zijn meest persoonlijke en confronterende zoektocht ooit en daarmee geeft hij een unieke inkijk in zijn privéleven: veelal druk, onrustig en ontzettend chaotisch.

Zolang de druktemaker zich kan herinneren, stuitert hij door het leven als een op hol geslagen flipperkast. In welke mallemolen belanden mensen na de diagnose ADHD en hoe beïnvloedt dit het dagelijks leven? In zes afleveringen bezoekt Dennis onder anderen bekende lotgenoten zoals Jochem Myjer, om te achterhalen hoe zij omgaan met de drukte in hun hoofd.

Ook vliegt hij de wereld over om te zien hoe er op verschillende continenten tegen ADHD wordt aangekeken. Tijdens een van deze reizen ontmoet Weening voormalig bokskampioen Regilio Tuur in New York om meer te weten te komen over zijn ervaringen met de diagnose ADHD. Toch zit de grootste uitdaging van dit programma niet in Dennis’ hoofd, maar op zijn achterbank.

Want niet alleen de presentator zou het kunnen hebben, zijn hele ploeg bestaat uit ongeleide projectielen. De cameraman, geluidsman, regisseur en producer vragen zich namelijk net als Dennis al heel lang af: “Zou mijn omgeving gelijk hebben en moet ik me niet eens laten onderzoeken?”

ADHDennis wordt geproduceerd door Strix Television en is wekelijks vanaf dinsdag 7 januari om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Weening werkte jarenlang voor RTL, maar daar kwam in 2018 een einde aan toen hij moest vertrekken als presentator van Expeditie Robinson. Daarna maakte hij programma’s voor de zender Spike en onlangs maakte hij bekend voor Omroep West een nieuw programma te gaan maken.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: Sander Nagel/Talpa

Bericht delen