Storytellers Film & TV produceert speelfilm Invasie
donderdag 23 juni 2022

Storytellers Film & TV produceert speelfilm Invasie

Storytellers Film & TV is op Curaçao begonnen met de opnames van de actiethriller Invasie. Ook op Aruba, Saba en in Nederland worden binnenkort opnames gemaakt.

De hoofdrollen worden vertolkt door Tarikh Janssen, Gijs Blom, Fedja van Huêt en Gijs Scholten van Aschat. Regisseur Bobby Boermans en producent Errol Nayci werkten eerder samen aan de succesvolle NPO 1-serie Hoogvliegers. Het script is van Philip Delmaar en Lucas de Waard.

In de film Invasie worden Curaçao en Aruba na een ogenschijnlijk klein incident onverwacht aangevallen door het buurland Veragua. Politiek Den Haag is verbijsterd. Het conflict escaleert in rap tempo. Terwijl de marinierskazerne onder vuur ligt, het luchtruim op slot gaat en de Nederlandse ambassadeur geëvacueerd wordt, vinden drie gezworen vrienden en mariniers zichzelf in een race tegen de klok. De film wordt gemaakt in samenwerking met de Koninklijke Marine die de opnames logistiek en materieel ondersteunt.

Bobby Boermans: “Met Invasie richt ik mij op een jong bioscooppubliek dat multiplexen bezoekt. Met een flinke bak popcorn op schoot. Klaar voor spanning en sensatie. Van oudsher hebben we als Nederland geen grote actiefilm-traditie. De laatste jaren is dit genre ook helaas weer iets op de achtergrond geraakt. Ik wil daar met deze film weer concreet verandering in brengen. Een speelfilm waar heldendom, solidariteit, doorzettingsvermogen, keuzes maken en geopolitieke conflicten in een snelkookpan van emoties samenkomen.”

Fedja van Huêt: “Ik werk graag met Bobby Boermans als regisseur en Errol Nayci als producent. Ze durven groots te denken. Invasie heeft een goed script met een hele sterke mix van actie en gelaagde personages.”

Errol Nayci van Storytellers Film & TV: “Invasie trekt een jong publiek naar de bioscoop. Voor een Nederlandse film, van eigen bodem. We draaien spectaculaire actiescènes die je niet eerder in een Nederlandse film hebt gezien. En het draaien in het Caribisch gebied levert natuurlijk ook schitterende beelden op. En daarnaast laat Invasie ook zien hoe de verhoudingen binnen Caribisch Nederland liggen.” 

Invasie komt tot stand door bijdragen van het Abraham Tuschinski Fonds en de Netherlands Film Production Incentive. Dutch FilmWorks brengt de film in 2023 in de bioscoop.

Bron: Storytellers Film & TV/BM
Foto: Sjoerd Hilckmann/Storytellers

Bericht delen