Skyhigh TV maakt Zandkunstenaars in competitie voor Omroep MAX
vrijdag 12 april 2019

Skyhigh TV maakt Zandkunstenaars in competitie voor Omroep MAX

Enthousiastelingen die zandkastelen willen bouwen kunnen aan de slag in een nieuw televisieprogramma op NPO 1: Zandkunstenaars in competitie. Daarin strijden koppels deze zomer tegen elkaar en worden hun sculpturen beoordeeld door een deskundige jury.

Het wordt een afvalrace in vier afleveringen, die vanaf begin augustus te zien zijn. Bedenker van het format is Marius van Duijn van Skyhigh TV, producent van onder meer De Slimste Mens, Het Familiediner en Over mijn lijk. Hij heeft zich verdiept in de zandsculpturen in Nederland. “Nederland is een strand- en zandland. Iedereen kent het gevoel wel om met z’n vader, moeder of kind een zandkasteel te bouwen en moois te creëren met zand”, stelt Van Duijn. “In ons programma komen meerdere dingen samen. Het visuele aspect, het speelse van de zomer en de spanning: hoe gaat het eruit zien, welke risico’s worden genomen.”

Plaats van handeling is Kijkduin in Den Haag waar de opnamen in juni plaatsvinden. “Mensen kunnen daar dan ook gewoon naar toe om te kijken, zonder dat ze weten wie er gaat winnen, hoor”, benadrukt Van Duijn. Hij heeft gekozen voor koppels. “Een bedreven kunstenaar of prof die wordt geassisteerd door iemand die alles nog moet leren. Dat kan een vriend zijn, familielid, eigenlijk iedereen”. Elke week valt er een tweetal af, waarna de finale in de laatste uitzending is.

Bron: AD/BM

Bericht delen