Skyhigh TV maakt Krabbé zoekt Kahlo voor AVROTROS
vrijdag 15 juli 2022

Skyhigh TV maakt Krabbé zoekt Kahlo voor AVROTROS

Een kunstenaar met een roerig leven, vol tegenslagen en tegenstrijdigheden. Jeroen Krabbé gaat op zoek naar het verhaal achter de rebelse kunstenaar Frida Kahlo. Haar werk is intens en soms keihard, maar ook vol liefde en kleur; net als haar leven.

In haar schilderijen combineert ze haar leven vol ziekte en pijn met symbolen uit het rijke Mexicaanse leven. Daarmee raakt ze mensen diep in hun hart en is ze uitgegroeid tot een wereldwijd icoon. Wie is Kahlo? Krabbé zoekt dit uit en reist in haar voetsporen naar Mexico, Amerika en Frankrijk om plekken te bezoeken die een belangrijke rol hebben gespeeld in haar leven en werk.

Krabbé zoekt Kahlo is te zien vanaf 30 augustus om 20.30 uur op NPO 2. De serie is in opdracht van AVROTROS door Skyhigh TV geproduceerd. Op NPO 2 Extra gaat Jeroen Krabbé direct na iedere aflevering samen met regisseur Richard den Dulk dieper in op opvallende momenten tijdens de opnames. In zijn atelier bespreken zij het bijzondere werk en leven van Frida Kahlo en anekdotes die de uitzending niet hebben gehaald, maar toch ook niet gemist kunnen worden.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen