Sketchprogramma Seef Spees fileert de Nederlandse samenleving
donderdag 24 februari 2022

Sketchprogramma Seef Spees fileert de Nederlandse samenleving

Clarice Gargard en Hasna El Maroudi van feministisch journalistiek platform Lilith Magazine zijn het zat om over ongelijkheid en onrecht in de samenleving te praten. Wellicht brengt erom láchen nieuwe inzichten, of op z’n minst opluchting.

Daarom bedachten ze samen met een team creatievelingen Seef Spees, een satirisch sketchprogramma dat de Nederlandse samenleving op authentieke wijze spiegelt, persifleert en fileert. Met onder anderen Romana Vrede, Noraly Beyer en Soundos El Ahmadi.

Seef Spees is een experimenteel programma waarbij er met satire en absurdisme naar de samenleving en culturele normen wordt gekeken. Misschien lach je je rot, steek je er iets van op, doet het een beetje pijn of vraag je je af waar de fuck je nou net naar gekeken hebt. Alles kan en mag in de speeltuin van een nieuwe generatie makers.

Het programma is vanaf maandag 28 maart rond 21.25 uur te zien bij de VPRO op NPO 3. Er verschijnen vier afleveringen.

Clarice Gargard: “Met een fenomenaal team nemen we hedendaagse thema’s onder de loep, op onze manier en met onze saus. Om te entertainen, de discussie op scherp te zetten en te ontregelen. We claimen niet hét antwoord te hebben, maar we experimenteren een beetje en hopen dat daar wereldvrede uitkomt.”

Seef Spees wordt geregisseerd door Giancarlo Sanchez, Fadua El Akchaoui en Michael Middelkoop. Tot de cast behoren Noraly Beyer, Soundos El Ahmadi, Oscar Aerts, Romana Vrede, Poke, Sabri Saddik, Daniël Kolf, Nora Akachar, Ta Joela, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Lauwtje, Dorothy Blokland, Samora Bergtop, Kendrick Etmon, Robbert Bleij en Joep Vermolen.

Bron: VPRO/BM
Foto: TEAMWAYTA/VPRO

Bericht delen