Serie Teledoc Campus terug op NPO 3
maandag 26 augustus 2019

Serie Teledoc Campus terug op NPO 3

Teledoc Campus is een samenwerkingsproject van NPO, CoBO, Nederlands Filmfonds en het NPO-fonds voor de ontwikkeling van documentairetalent. Jonge regisseurs en producenten krijgen met korte documentaires de kans ervaring op te doen. Hieronder informatie over de eerste drie afleveringen.

Zondag 15 september is op NPO 3 de Teledoc Campus Gioia te zien, de debuutfilm van radiomaker Laura Stek. De korte documentaire over het grijze gebied tussen normaliteit en gekte is geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie op het Nederlands Film Festival. Gioia Norina Melody Fiorito (34) danste vroeger graag. Ze ging dan volledig op in de muziek. Maar sinds een paar jaar is dat anders. Intense emoties zijn nu potentieel gevaarlijk; ze kunnen de trigger zijn voor een nieuwe psychose. Om niet meer in de kliniek terecht te komen probeert ze een regelmatig leven te leiden. Maar soms verlangt ze terug naar haar wanen, waarin ze naast de meest duistere ook haar allermooiste momenten beleefde.

Cast: Gioia Norina Melody Fiorito, Mara Hulspas. Regie Laura Stek,choreografie: Liat Waysbort, camera: Ton Peters nsc, montage: Katarina Türler nce, sound design: Mark Glynne, Anthill Sound Design, muziek: Darius Timmer, coproducent: NTR, producenten: Iris Lammertsma, Boudewijn Koole, Femke de Wild, productiebedrijf: Witfilm.

Zondag 22 september uur volgt op NPO 3 Father Figure, een Teledoc Campus van Bibi Fadlalla over de leden van een Rotterdamse vogue-dansgemeenschap. Voor jonge zwarte homoseksuele mannen kan het moeilijk zijn een weg te vinden in deze wereld. Guilliano (26), oprichter van een Rotterdamse vogue-dansgemeenschap, en zijn vrienden vertellen over hun ervaringen met homofobie, racisme en uitsluiting in het dagelijks leven. Voguing betekent voor hen niet alleen een tijdelijke ontsnapping uit de buitenwereld, maar ook een hechte familie. De poëtische collagefilm Father Figure combineert observerende scènes met vogue-danssequenties, grafische intermezzo’s en intieme interviews.

Regie: Bibi Fadlalla, camera: Gregg Telussa, setgeluid: Regard Ibrahim, animatie: Bob Mayata, montage: Fatih Tura, sound design: Regard Ibrahim, muziek: Vincent-Paolo Corputty, coproducent: NTR, uitvoerend producent: Sam Godfried, producent: Maarten Kuit, productiebedrijf: Hazazah Pictures.

Zondag 29 september uur is de Teledoc Campus Goodwill Dumping te zien (foto) van regisseur Teddy Cherim. De gestileerde modedocumentaire Goodwill Dumping brengt de enormiteit van de industrie rondom gedoneerde tweedehands kleding in beeld. De film laat de kijker zien welke reis zijn of haar afgedankte kleding aflegt en wat voor impact dat op lokale industrieën heeft. Deze industrie heeft door haar wereldwijde schaal en vele facetten bijna iets buitenaards. De film laat het proces en het butterfly effect zien dat een schijnbaar kleine handeling zoals het doneren van je oude T-shirt heeft. In de vorm van uit bergen gedoneerde kleding opgerezen modewezens becommentarieert de film op absurdistische en gestileerde wijze de ontstane industrie.

Regie: Teddy Cherim, scenario: Teddy Cherim & Lisa Konno, camera: Thijmen Doornik, setgeluid: David Andrew Makabi & Thijs Felperlaan, modeontwerp: Lisa Konno, montage: Lykle Tuinstra, sound design: Thijs Felperlaan, muziek: Ricky Cherim, coproducent: BNNVARA, producent: Levi Wilbrink, productiebedrijf: Cake Film & Photography.

Bron: Teledoc Campus/BM

Bericht delen