Screentime Entertainment maakt Als de Brandweer voor SBS6
woensdag 13 november 2019

Screentime Entertainment maakt Als de Brandweer voor SBS6

Verkeersongelukken en reanimaties, maar ook liftopsluitingen, ontsnapte dieren en beknellingen: de brandweer doet zoveel meer dan alleen branden blussen. Het SBS6-programma Als de Brandweer toont het werk van de Nederlandse brandweer en laat zien hoe het is om in de schoenen te staan van deze helden als ze vanuit een kazerne op een incident afstuiven.

In Als de Brandweer filmen brandweermannen en -vrouwen hun eigen werk. Dat maakt de beleving van deze serie bijzonder. Naast eigen opnamen wordt het brandweerwerk ook met beelden van een professionele cameracrew, nieuwsjagers, beveiligingscamera’s, drones, warmtebeeldcamera’s en smartphones geregistreerd.

Branden in alle soorten en maten vormen vanzelfsprekend een vast onderdeel in elke aflevering, maar ook de onbekende, niet minder indringende kant van het brandweerwerk wordt belicht. Zo zijn er ook duikers die een slachtoffer uit een in het water belande auto bevrijden of een uitgeput paard uit een diepe moddersloot proberen te halen.

Als de Brandweer is geproduceerd door Screentime Entertainment, de makers van de serie De Meldkamer. Uitzending: SBS6, wekelijks vanaf zondag 24 november om 20.30 uur.

Bron: Talpa Network/BM

Bericht delen