Realityprogrammma Het Spaanse Dorp: Polopos bij RTL 4
donderdag 13 juni 2019

Realityprogrammma Het Spaanse Dorp: Polopos bij RTL 4

Vanaf maandag 1 juli zijn bij RTL 4 iedere werkdag de belevenissen te volgen van vijf Nederlandse koppels die kans krijgen om te gaan wonen en werken in Zuid-Spanje. In Het Spaanse Dorp: Polopos gooien zij hun levens volledig om en zetten ze alles op alles om een bestaan op te bouwen aan de Costa Tropical.

Het schilderachtige dorpje Polopos kampt met grote leegloop en de burgemeester wil voorkomen dat het op termijn helemaal verdwijnt. De vijf Nederlandse koppels met de beste ideeën mogen zich definitief vestigen in het dorp. Ze bouwen hun Spaanse casa om tot droomhuis, zetten een onderneming op en proberen zo het dorp nieuw leven in te blazen. Welk koppel weet uiteindelijk de meeste dorpsbewoners te overtuigen en boekt de grootste vooruitgang om Polopos weer op de kaart te zetten?

Polopos is een karakteristiek dorpje, gelegen op 800 meter hoogte tegen een berghelling met uitzicht over zee. Het dorp is onderdeel van de Costa Tropical en ligt in de buurt van de steden Granada en Málaga en de Sierra Nevada. Polopos maakt deel uit van een grotere gemeente van zes dorpen. Polopos was vroeger het hoofddorp met meer dan 2000 inwoners. Nu telt het bergdorpje nog maar 60 inwoners: 58 volwassenen en 2 kinderen. Winkels zijn er niet meer, alleen nog een SRV-wagen en twee kleine cafés. Na het succes van de RTL 4-serie Het Italiaanse Dorp: Ollolai vorig jaar over het dorpje Ollolai, hoopt burgemeester Matías Gonzaléz Braos door zijn deelname de leegloop te stoppen en Polopos weer toekomstbestendig te maken.

Het format van Het Spaanse Dorp: Polopos is door RTL in huis ontwikkeld en de serie wordt geproduceerd door Blue Circle. Uitzending: vanaf maandag 1 juli iedere werkdag om 21.30 uur bij RTL 4.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen