Pupkin maakt dramaserie NOOD voor BNNVARA
maandag 8 november 2021

Pupkin maakt dramaserie NOOD voor BNNVARA

In de nieuwe dramaserie NOOD worden vier centralisten geconfronteerd met de meest uitzonderlijke noodgevallen die ze onder grote druk moeten afhandelen. Elf aanstormende scenaristen schreven elk een op zichzelf staand verhaal waarin 112-centralisten Lieke (Melody Klaver), Bilal (Mohammed Elouardani), Joyce (Jenny Mijnhijmer) en Boudewijn (Joris Smit) bellers te woord staan in telefoongesprekken die verre van alledaags zijn.

Gesprekken die je nooit in je leven hoopt te hoeven voeren, maar die voor de centralisten aan de orde van de dag zijn. Altijd beginnend met diezelfde, geroutineerde vraag: “wat is de plaats van het noodgeval?” Vanuit de perspectieven van de meldkamer en de beller worden ter plekke beslissingen genomen die het verschil kunnen maken tussen leven en dood. Ieder gesprek is een gevecht tegen de tijd. NOOD is vanaf 30 november iedere dinsdag om 21.50 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1. Het is is een coproductie van Pupkin en BNNVARA.

NOOD
is opgezet als talentontwikkelingsproject voor schrijvers van televisiedrama. Op basis van het serie-ontwerp van Willem Bosch en Robert Kievit schreven Rifka Lodeizen, Benja Bruijning, Nadja Hüpscher, Aaron van Valen, Amira Duynhouwer, Fadua El Akchaoui, Helen Dalessi, Jop Esmeijer, Douwe Nagelmaker, Ilse Ott en Esther Duysker ieder een aflevering voor de serie, waarin steeds een nieuwe 112-melding centraal staat. Joram Lürsen regisseerde de serie.

De uitzendvolgorde en de inhoud per aflevering is als volgt:

Aflevering 1: Afspraak is afspraak
Lauren belt 112 omdat haar vader op de grond ligt en hulp nodig heeft. Centralist Joyce hoort een schreeuwende man in de achtergrond als er ineens wordt opgehangen. Het lukt Joyce niet meer om Lauren te bereiken. Joyce schat in dat er gereanimeerd moet worden, en stuurt de hulpdienst erop af. Zij treffen daar Laurens broer Kevin aan, die om onbekende reden de reanimatie tegen probeert te houden.
Scenario: Helen Dalessi
Cast: Jenny Mijnhijmer, Melody Klaver, Beaudil Elzenga, Tim Linde
Tv-uitzending: dinsdag 30 november 2021

Aflevering 2: Nukubu
Tijdens een moeizame avondshift krijgt 112-centralist Boudewijn een melding over een verdachte situatie. Mogelijk een drugsdeal waarbij vuurwapens betrokken zijn. Maar iets lijkt er niet te kloppen, en Boudewijn begint te twijfelen.
Scenario: Aaron van Valen
Cast: Joris Smit, Mohammed Elouardani, Steven Ivo
Tv-uitzending: dinsdag 7 december 2021

Aflevering 3: Kip
Kees belt in paniek naar de alarmcentrale als de hoogzwangere Maryam weeën krijgt. Centralist Lieke probeert hem te adviseren. Zodra ze ophangt realiseert ze zich dat er iets niet helemaal klopt. Ze legt een verband met een eerder telefoontje van haar collega Joyce over een geagiteerde man die zijn zwangere vrouw kwijt lijkt te zijn.
Scenario: Amira Duynhouwer
Cast: Melody Klaver, Jenny Mijnhijmer, Ayisha Siddiqi, Joost Koning, Sidar Toksöz
Tv-uitzending: dinsdag 14 december 2021

Aflevering 4: Snackbar
Maikel belt naar 112 omdat een uitbater gewond in zijn snackbar ligt. Maikel wil zo snel mogelijk weg, maar centralist Bilal draagt hem op om te blijven. De wond moet meteen behandeld worden. Maikel stemt alleen in als Bilal akkoord gaat met een vreemd verzoek: er mag absoluut geen politie gestuurd worden.
Scenario: Jop Esmeijer
Cast: Mohammed Elouardani, Melody Klaver, Joe Sinduhije, Orlando de Brito
Tv-uitzending: dinsdag 21 december 2021

Aflevering 5: Doof
112-centralist Lieke krijgt via de Tolkcontact-app een noodgeval binnen. Uit het alarmerende appje blijkt dat de dove Maja samen met haar zoon Martijn verstopt zit in een scheeploods, uit angst voor haar agressieve ex-man Jeffrey. Terwijl Maja niet kan horen waar het gevaar schuilt, moet Lieke haar helpen om haar aan Jeffrey te laten ontsnappen.
Scenario: Douwe Nagelmaker
Cast: Melody Klaver, Jenny Mijnhijmer, Sarah Jonker, Mandela Wee Wee
Tv-uitzending: dinsdag 28 december 2021

Aflevering 6: Maud
Een verwarde jonge vrouw belt in paniek naar 112-centralist Joyce met het bericht dat ze haar moeder zojuist bewusteloos onderaan de trap heeft gevonden. Joyce gaat uit van een val, maar gaandeweg het gesprek lijkt er steeds minder van het verhaal van de jonge vrouw te kloppen. Het telefoontje krijgt een onverwachte wending. Wat volgt is een bloedstollend gesprek waarin Joyce langzaam de puzzelstukjes van wat er is gebeurd in elkaar moet leggen.
Scenario: Ilse Ott
Cast: Jenny Mijnhijmer, Joris Smit, Frieda Barnhard
Tv-uitzending: dinsdag 4 januari 2022

Aflevering 7: Grijs
Tegen het einde van zijn avondshift neemt 112-centralist Boudewijn met tegenzin nog een telefoontje aan, maar wordt dan verrast door een fluisterende kinderstem die meedeelt zich in een kast te verstoppen voor een indringer. Tegelijkertijd probeert Boudewijn de situatie te ontrafelen. Dit blijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan met de elfjarige Mia aan de andere kant van de lijn. Met een beetje fantasie probeert Boudewijn, die eigenlijk helemaal geen kindervriend is, alles in de strijd te gooien om het jonge meisje te helpen.
Scenario: Rifka Lodeizen
Cast: Joris Smit, Mohammed Elouardani, Madelief Gomes
Tv-uitzending: dinsdag 11 januari 2022

Aflevering 8: Asma en Yasmina
112-centralist Bilal krijgt een melding van Asma die haar vriendin Yasmina niet wakker kan krijgen. Bilal realiseert zich dat ze snel moeten handelen om Yasmina te redden en wil een ambulance sturen. Maar Asma wil helemaal niet dat er een ambulance komt. Yasmina moet gewoon wakker worden, en Bilal moet zich er verder niet mee bemoeien. Maar wat doen ze op het adres van een extreemrechtse politicus?
Scenario: Fadua El Akchaoui
Cast: Mohammed Elouardani, Joris Smit, Yasmine Erramach, Aus Greidanus jr., Hiba Kamal
Tv-uitzending: dinsdag 18 januari 2022

Aflevering 9: Sociophobia
Na thuiskomt van de uitvaart van haar man wordt weduwe Ellen opgeschrikt door twee jonge inbrekers die door haar huis sluipen. Woedend belt ze naar 112, waar centralist Joyce een luisterend oor biedt en haar probeert te kalmeren. Al helemaal wanneer Ellen het heft in eigen handen wil nemen en met behulp van een knuppel zichzelf en haar geliefde hondje Amadeus wil verdedigen.
Scenario: Esther Duysker
Cast: Jenny Mijnhijmer, Joris Smit, Mieneke Bakker, Jhamal Emanuelson
Tv-uitzending: dinsdag 25 januari 2022

Aflevering 10: Papageno
112-centralist Lieke heeft te maken met een valse melding over een verdachte situatie. Geert belt wel vaker vanuit zijn flatje en wil overduidelijk zijn eenzaamheid bestrijden. Ze poeiert hem af, maar even later komt er nog een andere verontrustende melding binnen op hetzelfde adres.
Scenario: Benja Bruijning
Cast: Melody Klaver, Mohammed Elouardani, Peter Bolhuis, Bert Luppes
Tv-uitzending: dinsdag 1 februari 2022

Aflevering 11: Vechtscheiding
Als Jolanda haar moeder bewusteloos onderaan de trap vindt en haar dochter nergens te bekennen is, belt ze in paniek naar de alarmcentrale. Terwijl centralist Boudewijn zijn best doet de situatie te begrijpen, begint Jolanda meteen over haar verdenkingen tegen haar man Albert. Met moeite probeert Boudewijn zich door haar chaotische verhaal te worstelen en de zoektocht in goede banen te leiden.
Scenario: Nadja Hüpscher
Cast: Joris Smit, Mohammed Elouardani, Astrid van Eck, Juul Vrijdag
Tv-uitzending: dinsdag 8 februari 2022

Aflevering 12: Spoor
Wanneer haar zestienjarige zoon Ruben na een ruzie de deur uitstormt, belt Vera naar 112. Centralist Joyce probeert haar meteen gerust te stellen. Nog maar twintig minuutjes weg en volop aan het puberen – die komt vanzelf wel weer terug. Er lijkt weinig aan de hand te zijn, maar dan komt er een verontrustende melding binnen.
Scenario: Willem Bosch en Pieter Kuijpers
Cast: Jenny Mijnhijmer, Melody Klaver, Anke Engels, Rohan Timmermans, Ernst ter Linden
Tv-uitzending: dinsdag 15 februari 2022

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen