Penoza: The Final Chapter
woensdag 13 november 2019

Penoza: The Final Chapter

De publiekspremière van de film Penoza: The Final Chapter is maandag 18 november in Pathé Tuschinski te Amsterdam. Er is ook een live stream waarbij de cast wordt geïnterviewd voordat de film begint. Vanaf 28 november verschijnt de film in veel andere bioscopen.

Penoza was een Nederlandse misdaadserie die van september 2010 tot en met oktober 2017 werd uitgezonden door de KRO-NCRV op NPO 3. De leidende rol in de serie is weggelegd voor Carmen van Walraven, gespeeld door actrice Monic Hendrickx. De speelfilm is de afsluiting van de televisieserie. In de slotscène van het vijfde en laatste seizoen van de serie valt ze van een boot af. Carmen, die in eerste instantie dood leek te zijn na die val in het water, werd in het slotseizoen in het bijzijn van haar familie begraven.

Drugskoningin Van Walraven zit in de film ondergedoken in Canada en leidt daar een anoniem leven. Ze houdt zich overal buiten, totdat er op een avond een collega lastiggevallen wordt en Carmen niet anders kan dan haar te hulp schieten. Uit zelfverdediging vermoordt ze de dader, wordt opgepakt en uitgeleverd aan Nederland. Terwijl haar kinderen in shock zijn dat Carmen nog leeft, zijn er ook wat mensen die nog een rekening met haar hebben openstaan. Iedereen wordt weer meegesleurd in een emotionele rollercoaster waarbij de problemen zich in rap tempo opstapelen. Carmen zal nu definitief met haar verleden moeten afrekenen om haar familie te redden.

Opdrachtgever: Dutch FilmWorks
Producent: NL Film
Regie: Diederik van Rooijen
Scenario: Diederik van Rooijen
Uitvoerend producent: Niels Bok
Productieleider: Ingeborg Gravendeel
Camera: Willem Helwig
Montage: Stanley Kolk
Geluid: Jos Ten Klooster
Cast: Monic Hendrickx, Niels Gomperts, Sigrid ten Napel, Stijn Taverne, Olga Zuiderhoek, Raymond Thiry, Hajo Bruins, Medina Schuurman, Charlie Chan Dagelet, Maarten Heijmans e.a.
Visagie: GEEN BLUF
Styling: Bho Roosterman
Lengte in minuten: 1 uur 58 minuten
Aantal afleveringen: 1
Première: 18 november

Bron: NL Film/BM

Bericht delen