Opvoedprogramma bij de EO: Hoe gaat dat bij jullie thuis?
dinsdag 12 juli 2022

Opvoedprogramma bij de EO: Hoe gaat dat bij jullie thuis?

In het nieuwe EO-programma Hoe gaat dat bij jullie thuis? kijken twee opvoeders met verschillende opvoedstijlen een dag mee in het reilen en zeilen bij elkaar thuis. Hoe worden dagelijkse uitdagingen vanuit een verschillende opvoedstijl aangepakt en waarom?

Het programma is vanaf maandag 8 augustus elke werkdag om 19.05 uur te zien op NPO 1. Via NPO Start is vanaf dat moment ook Opgevoed staat netjes te zien, een serie waarin ontwikkelingspsycholoog Steven Pont fragmenten uit Hoe gaat dat bij jullie thuis? bespreekt, toelicht en opvoedtips geeft.

In elke aflevering van Hoe gaat dat bij jullie thuis? staan twee gezinnen met verschillende opvoedstijlen centraal. Ze komen allebei een dag bij elkaar over de vloer om met elkaar mee te kijken en zonder oordeel van elkaar te leren. Na twee dagen samen, praten ze met elkaar door over hun ervaringen en geven feedback, kritiek, complimenten en tips. Een panel uit alle windstreken en lagen van de samenleving kijkt elke dag mee en geeft vanuit huis commentaar op de beelden van de gezinnen.

Opvoeden
Met elkaar praten over opvoeden is belangrijk, zegt Steven Pont: “Opvoeden is toch een beetje een proces van achttien jaar lang intelligent vooruitstruikelen en daarin kun je best iets van elkaar opsteken.” Met dit programma wil de EO het échte gesprek over opvoeden stimuleren en inspireren om elkaars opvoeding niet te veroordelen, maar met elkaar in gesprek te gaan over de opvoedissues die elke opvoeder tegenkomt.

Meekijken vanaf de bank
Dagelijks kijkt een panel van vaste kijkers mee met de beelden vanuit de gezinnen. Vanaf de bank geven zij commentaar op wat zij zien gebeuren en delen hun ongezouten mening. Ondanks dat er altijd wel een mening is over hoe het er bij de ander thuis aan toegaat, is er bovenal veel herkenning en sympathie vanuit het panel. Deelnemers aan het panel zijn onder andere de bekende families Pos en Geerts.

Opgevoed staat netjes
In de online serie Opgevoed staat netjes komen de meest spraakmakende en herkenbare fragmenten uit zowel de afleveringen als het bonusmateriaal van Hoe gaat dat bij jullie thuis? aan bod. Steven Pont licht aan de hand van een thema onderliggende patronen, verhoudingen, spanning of leermomenten uit.

Hoe gaat dat bij jullie thuis en Opgevoed staat netjes worden in opdracht van de EO geproduceerd door ITV Studios Netherlands.

Bron: EO/BM

Bericht delen