Opnames voor speelfilm over stervoetballer Zlatan Ibrahimovic in Amsterdam
zaterdag 20 maart 2021

Opnames voor speelfilm over stervoetballer Zlatan Ibrahimovic in Amsterdam

Deze week is de Amsterdamse Johan Cruijff Arena voor even weer het domein van stervoetballer Zlatan Ibrahimovic. Een deel van de opnames van de Zweedse speelfilm I am Zlatan, over de beginjaren van de carrière van Ibrahimovic, vinden deze week plaats in Amsterdam waar hij van 2001 tot 2004 speelde als spits bij Ajax onder leiding van Ronald Koeman.

Het Nederlandse gedeelte van de film wordt geproduceerd door het Amsterdamse productiebedrijf Keplerfilm. Producent Derk-Jan Warrink: “Zlatan heeft als speler voor Ajax en dus het Nederlandse voetbal veel betekend. Het is daarom bijzonder om samen met de Nederlandse crew en cast een bijdrage te kunnen leveren aan het verfilmen van deze voetballegende.”

De film wordt geregisseerd door Jens Sjögren. Het script is geschreven door Jakob Beckman en David Lagercrantz en is gebaseerd op het gelijknamige boek I am Zlatan. Ibrahimovic zelf was betrokken bij de totstandkoming van het scenario. De rol van Zlatan wordt vertolkt door twee verschillende acteurs: Dominic Andersson Bajraktati speelt Zlatan op 11-jarige leeftijd en Granit Rushiti speelt hem als jongvolwassene. Gijs Naber vertolkt de rol van Ajax-trainer Ronald Koeman.

De Nederlandse opnames zijn tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds. Distributeur September Film zal I am Zlatan volgend jaar uitbrengen in de bioscoop.

Bron: September Film/BM
Foto: Mark de Blok

Bericht delen