Opnames Netflix-komedie The Dadchelor gemaakt in Italië
vrijdag 28 april 2023

Opnames Netflix-komedie The Dadchelor gemaakt in Italië

Steef de Bot, André Dongelmans, Kiki van Deursen en Oscar Aerts spelen de hoofdrollen in The Dadchelor, een nieuwe Nederlandse komedie voor Netflix. Dat vertelt producent Daan van den Nouweland aan het AD.

The Dadchelor speelt zich voor een groot deel af in het Italiaanse Perugia. Bijrollen zijn er voor Jennifer Hoffman, Michiel Romeyn en Pepijn Schoneveld. Steef de Bot speelt de wat ingekakte Mark die op het punt staat om vader te worden en plotseling door zijn vrienden wordt ‘gekidnapt’ voor een tripje naar Perugia. Daar onderwerpen ze de ‘dadchelor’ aan allerlei maffe opdrachten. Volgens Van den Nouweland is de plot losjes gebaseerd op zijn eigen wilde tijd als student in de Italiaanse stad.

“Mark was ooit die toffe gast, maar veranderde in een oververantwoordelijke saaie vent, die geen druppel alcohol meer drinkt. Zelfs zijn vriendin vindt hem niet meer aantrekkelijk, omdat hij niet meer de man is op wie ze ooit verliefd werd. Iedereen hoopt dat hij in Perugia zijn oude innerlijk terugvindt.”

De producent spreekt van een ‘lekkere over-de-top-komedie’. “Geen hogere wiskunde, gewoon een heerlijke wegkijkfilm.” Er wordt extra gelet op ‘spontane dialogen’. Van den Nouweland legt uit: “Ik vind dat in veel Nederlandse films de personages opgelezen schrijftaal spreken. Dat tenenkrommende proberen we echt te vermijden. Het moeten gesprekken zijn die jij en ik ook kunnen voeren, die je gelooft.”

Het productiebedrijf van The Dadchelor is Johnnywood/NRG Productions en de komedie zal in 2024 verschijnen bij Netflix. Jon Karthaus is de regisseur.

Bron: AD/BM
Foto: Netflix (André Dongelmans, Oscar Aerts, Steef de Bot en Jon Karthaus op de set)

Bericht delen