Op Weg naar de Top bij HUMAN op NPO 3
woensdag 22 juni 2022

Op Weg naar de Top bij HUMAN op NPO 3

Aan de vooravond van het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal 2022 zendt HUMAN de vierdelige documentaireserie Op Weg naar de Top uit. Filmmaker Mildred Roethof kijkt hierin naar de emancipatie van het hedendaagse vrouwenvoetbal.

Waar liggen de uitdagingen voor profvoetballers, voormalig Oranje Leeuwinnen en opkomende talenten tijdens hun voetbalcarrière? Dicht op de huid volgt en spreekt Roethof voormalig internationals, Oranje Leeuwinnen, jonge talenten, coaches, analisten en andere voetbalfanaten.

De profs laten zich van hun kwetsbare kant zien. Hoe is het bijvoorbeeld om verliefd te worden op je teamgenoot? En wat als je tijdelijk moet stoppen vanwege een zwangerschap, kun je daarna nog terugkomen? Ook onderwerpen als blessureleed, concurrentiestrijd en vooral ook de spanning die komt kijken bij de selectieperiode van Oranje komen in de serie aan bod.

We zien emotie, gedrevenheid, passie, focus, winst en verlies in het leven van de spelers; hoe jonge spelers de droom van een voetbalcarrière najagen en de strijd voor een betere toekomst van het vrouwenvoetbal.

Roethof onderzoekt in Op Weg naar de Top waar profvoetballers en opkomende talenten tegenaan lopen tijdens hun voetbalcarrière. Op welke manier spelen seksisme en als gevolg daarvan genderongelijkheid en beeldvorming in de media een rol in de weg naar de top? Hoe houden de spelers zich staande in een door mannen gedomineerde voetbalwereld?

Op Weg naar de Top is dagelijks te zien vanaf maandag 4 juli om 21.45 uur bij HUMAN op NPO 3. Producent is Human Nature Films.

Bron: HUMAN/BM

Bericht delen