Onthullingen in Kees van der Spek Ontmaskert
donderdag 10 januari 2019

Onthullingen in Kees van der Spek Ontmaskert

Oplichters ontmaskeren is Kees van der Spek op het lijf geschreven. Voor zijn eerste programma bij RTL trekt hij met verborgen camera de wijde wereld in, op zoek naar oplichters, fraudeurs, afpersers en andere criminelen.

Niet alleen in het buitenland maar ook op eigen bodem doet Van der Spek spraakmakende onthullingen. Dat leidt soms tot pittige confrontaties met de oplichters. Kees van der Spek Ontmaskert is vanaf dinsdag 26 februari te zien bij RTL 5.

In de eerste aflevering reist de programmamaker af naar Vietnam waar hij probeert een vinger te leggen op een streng verboden fenomeen. De handel in neushoornpoeder en tijgervlees. Een onschuldig praatje met een man in het centrum van Hanoi is het begin van een hachelijk avontuur dat eindigt in een schimmig restaurant in een buitenwijk van de stad. Kees wordt er in contact gebracht met een corrupte parlementariër die meer weet, maar die ook vermoedt dat Kees een undercover-journalist is. Met gevaar voor betrapping besluit Kees toch met de man in zee te gaan.

In Kiev stort Van Der Spek zich als trouwlustige vrijgezel op de frauduleuze huwelijksmarkt. West-Europese mannen worden hier massaal opgelicht door de talrijke huwelijksbureaus. Ook brengt hij een bezoek aan het rampgebied rond Tsjernobyl, waar de feiten heel anders blijken te liggen dan de meeste toeristen krijgen voorgespiegeld. In Florence krijgt Kees het stevig aan de stok met een stel zogenaamde studenten die schilderijen verkopen en bewijst hij oplichting door de beroemde goudverkopers van de Ponte Vecchio. Verder reist Kees met zijn team onder meer naar de Filippijnen en India.

Kees van der Spek Ontmaskert wordt geproduceerd door Simpel Media. Van der Spek maakte eerder onder meer het programma Oplichters in het buitenland voor SBS6.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen