Ons Huis Vol Spullen vanaf 2 september bij RTL 4
dinsdag 20 augustus 2019

Ons Huis Vol Spullen vanaf 2 september bij RTL 4

In het nieuwe programma Ons Huis Vol Spullen schieten presentatrice Lieke van Lexmond en opruimcoach Zamarra Kok gezinnen te hulp met chaotisch overvolle huizen. Huishoudens waarbij opruimen een dusdanig groot probleem is geworden dat de ontstane chaos een wissel trekt op het gezin of relatie. Zamarra helpt weer orde en overzicht te krijgen in huis en Lieke achterhaalt wat de oorzaak is achter de puinhoop.

Om overzicht te creëeren wordt het huis binnen zes dagen helemaal leeggehaald. Alleen groot meubilair mag blijven staan. Alles dat weg kan gaat in een rode container en alles dat weer terug het huis in mag gaat in een groene container. Het doel hiervan is dat alles bekeken en gesorteerd wordt. Zo wordt men zich bewust van de hoeveelheid overbodige spullen in huis. Lieke van Lexmond bespreekt met het gezin het probleem achter de chaos in huis. Want er is altijd wel een reden dat een huishouden zo uit de hand kan lopen.

Opruimcoach Zamarra Kok: “Veel mensen kopen of krijgen spullen en willen dit koste wat het kost bewaren, omdat ‘je weet maar nooit wanneer ik het nodig heb’. En dit terwijl ze er eigenlijk geen plek voor hebben. Daarom help ik deze mensen door ze goed na te laten denken over wat die ‘rommel’ met ze doet en wat je nu werkelijk nodig hebt om fijn te leven. Daardoor zien ze meestal wel in dat er veel spullen weg kunnen. Voor de spullen die wel mogen blijven zoeken we samen naar logische opbergplekken én ik bied handvatten voor meer structuur in het opruimen.”

Presentatrice Lieke van Lexmond vult aan: “Het is mooi om te zien hoe er met Ons Huis Vol Spullen een verschil wordt gemaakt. Door het aanreiken van duidelijke handvatten en het inbrengen van structuur wordt er een wereld van verschil gemaakt. Bijzonder steeds weer te zien dat de gezinnen opleven en letterlijk ‘thuiskomen’ in hun huis. Een huis waar de rust is teruggekeerd en waarin eindelijk weer lekker kan worden geleefd.”

Ons Huis Vol Spullen
is vanaf maandag 2 september om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen