Ondertussen aan de Hofvijver terug bij AVROTROS
vrijdag 29 april 2022

Ondertussen aan de Hofvijver terug bij AVROTROS

Het ingrijpende renovatie-proces van het Haagse Binnenhof is van dichtbij te volgen in het AVROTROS-programma Ondertussen aan de Hofvijver met Splinter Chabot. Elk kwartaal komt Splinter met een een update over de ingrijpende verbouwing van ons parlementair huis.

Ondertussen aan de Hofvijver is te zien op 27 mei om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 2. Experts geven duiding aan de actuele gebeurtenissen en de uitdagingen die overwonnen moeten worden in deze complexe operatie waarvoor vijf jaar uitgetrokken is.

Via de renovatie komen er culturele, parlementaire en kunsthistorische anekdotes naar boven die verteld worden door spraakmakende betrokkenen. De voorzitters van de Eerste en Tweede kamer komen met Splinter nog een keer terug op hun oude werkplek waar elke muur, elke dakpan en elk gebouw een verhaal vertellen.

In deze tweede aflevering zijn ook prominente oud-politici Jeltje van Nieuwenhoven (oud-voorzitter) en Hans Wiegel te zien. Wiegel ziet de oude Tweede Kamer-zaal graag weer in ere hersteld. De klassiek-Engelse opbouw, waarbij links en rechts tegenover elkaar zitten vindt hij erg belangrijk.

Jeltje van Nieuwenhoven vindt hem hopeloos nostalgisch. In de tijd dat de oude zaal in gebruik was, was politiek volgens de oud-voorzitter een mannenzaak. “Als je als vrouw naar de WC moest, kon je eerst een kwartier lopen voor je het eerste damestoilet tegenkwam”. Wiegel wil met Splinter ook per se een bezoekje brengen aan het Torentje. De VVD-er maakte als laatste niet-premier gebruik van deze bijzondere werkruimte.

Ondertussen aan de Hofvijver is geproduceerd door IDTV en Pos Video.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen