Nuts & Bolts Film Company maakt film over 2 Kleine Kleutertjes
zaterdag 6 november 2021

Nuts & Bolts Film Company maakt film over 2 Kleine Kleutertjes

Er waren al liedjes, boekjes en een theatervoorstelling van 2 Kleine Kleutertjes, maar nu zetten de makers een volgende stap. Vanaf 16 februari draait 2 Kleine Kleutertjes: een dag om nooit te vergeten in de bioscopen. De film is een idee van Jan Smit.

Als voorloper van de film is op 5 november de soundtrack uitgebracht. Het Songbook van 2 Kleine Kleutertjes: een dag om nooit te vergeten is bovendien vanaf nu overal te bestellen.

Jan Smit: “Tien jaar geleden ontstond het 2 Kleine Kleutertjes-idee bij mij. Ik ben trots dat we begin volgend jaar één van de eerste Nederlandse 3D-animatie films gaan releasen. De kleutertjes krijgen in de film en in het nieuwe boek een karakter en een naam. Anna en Joey hebben een papa en een mama, maar ook een oom: Bob! Het feit dat ik daarnaast met een sterrencast en samen met mijn dochter Emma deze film mag inspreken, dat is toch wel heel bijzonder. Ik hoop dat iedereen vanaf nu de liedjes gaat oefenen, zodat we ze in februari met z’n allen kunnen zingen in de bioscoop.”

Stemmen
De stemmencast van de familiefilm 2 Kleine Kleutertjes: een dag om nooit te vergeten bestaat naast Jan Smit uit een aantal grote namen. Chantal Janzen speelt mama, Waylon mocht de stem van oom Bob inspreken, Simone Kleinsma speelt oma, Ronnie Flex is Hap de geit, Saar van Aken speelt Anna en Skip Migchelsen Joey. Pippa wordt vertolkt door Jan’s dochter Emma Smit. Frenky-Dean Stjeward verschijnt als Jayden en Manou Jue Cardoso als Bo.

Makers
De film is geproduceerd door Nuts & Bolts Film Company in coproductie met VoSound, Submarine en AVROTROS. De regie is in handen van Wip Vernooij, die eerder succesvolle animatiefilms en series als Moshi Monsters en Dr Panda heeft geregisseerd. Het scenario is geschreven door Marc Veerkamp (Sesamstraat, George & Paul). 2 Kleine Kleutertjes: een dag om nooit te vergeten wordt op 16 februari door filmdistributeur WW Entertainment in de bioscoop gebracht.

Bron: WW Entertainment/BM

Bericht delen