Article header image

NL Film produceert kerstserie Remy & Juliyat voor AVROTROS

De 14-jarige Remy heeft het thuis niet makkelijk. Zijn ouders zijn net gescheiden en hij heeft continu strijd met zijn vader Bart, die moet wennen aan zijn rol als alleenstaande ouder en boos is vanwege de komst van een AZC in hun kleine dorp.

De even oude Juliyat heeft net een traumatische vlucht uit Syrië achter de rug en betrekt met haar opstandige broer Hamza en ongelukkige ouders het AZC. In een dorp waar ze niemand kent en duidelijk niet gewenst is. En uitgerekend deze twee pubers worden verliefd op elkaar… De nieuwe jeugdserie Remy & Juliyat is vanaf vrijdag 6 december elke dag te zien om 17.55 uur bij AVROTROS op NPO Zapp.

In het kleine dorp Paverdam wordt een oude brandweerkazerne tijdelijk ingeruimd als AZC. Niet alle bewoners zijn daar blij mee en vrezen dat het onveilig wordt op straat. Op hun beurt, wantrouwen de bewoners van het AZC juist de dorpelingen en voelen zich niet welkom. Te midden van dit alles hebben Remy en Juliyat andere dingen aan hun hoofd. Remy raakt geïntrigeerd door de stoere, slimme Juliyat die al een heel leven achter de rug heeft en gewend is aan tegenslag.

Juliyat vindt bij de vrolijke Remy het lichte en onbevangene waar ze naar verlangt. Maar verliefd zijn in een vijandige omgeving is geen makkelijke opgave. Wanhopig proberen de tieners bij elkaar te zijn, eerst openlijk, later stiekem. Al hun pogingen om de strijdende partijen bij elkaar te brengen mislukken jammerlijk. En wanneer hun liefde verraden wordt, zet het de relatie tussen de dorpelingen en de AZC-bewoners op scherp met catastrofale gevolgen. Lukt het beide partijen om vlak voor kerst de strijdbijl te begraven? Remy & Juliyat is een moderne variant op Romeo & Julia. Een verhaal over loyaliteit, verraad, maar ook het inzien dat ieder mens bijzonder is. Een hartverwarmend, licht jeugd- drama, waarin de liefde uiteindelijk wel overwint.

Rolverdeling: Remy – Bas Keizer, Juliyat – Sonia Khurshid Eijken, Bart (vader Remy) – Cees Geel, Hamza (broer Juliyat) – Bilal El Mehdi Wahib, Nour (moeder Juliyat) – Leyla Cimen, Ahmed (vader Juliyat) – Aqil Dahhan. De serie Remy & Juliyat is geschreven door Brian de Vore en Diana Sno, geregisseerd door Tessa Schram en geproduceerd door NL Film.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen