Nieuwe Van der Valk-serie wordt opgenomen in Amsterdam
maandag 22 juli 2019

Nieuwe Van der Valk-serie wordt opgenomen in Amsterdam

All3Media, eigendom van Discovery en Liberty Global, is opdrachtgever van een nieuwe televisieserie over de Nederlandse detective Piet Van der Valk. De opnamen zijn gestart in Amsterdam.

De serie is geïnspireerd op de dramaserie van Thames Television uit de jaren 1970, losjes gebaseerd op de romans van Nicolas Freeling. De serie was vijf seizoenen te zien, de laatste afleveringen verschenen in 1992. De nieuwe serie concentreert zich opnieuw op de onderzoeken van de Nederlandse detective Piet Van der Valk in en rond de stad Amsterdam.

Marc Warren (Safe, Mad Dogs) is gecast voor de hoofdrol. De serie krijgt drie afleveringen van 90 minuten en wordt gemaakt in opdracht van de Duitse omroep ARD en All3Media International. Company Pictures is de producent, die daarbij samenwerkt met het Nederlandse NL Film.

“Het is opwindend om Van der Valk opnieuw tot leven te wekken. Het is een hedendaagse detectiveserie met aantrekkelijke, intrigerende personages, gevaar en humor – en een fantastisch decor in Amsterdam”, aldus uitvoerend producent Michele Buck van Company Pictures.

Sabine Brian, producent van NL Film: “We zijn vereerd dat Company Pictures en All3Media International hun vertrouwen in ons hebben gesteld om de prachtige serie te produceren. We kijken uit naar de resultaten.”

Of de serie over Van der Valk ook op een Nederlandse zender verschijnt is nog niet bekend.

Bron: BM

Bericht delen