Nieuw seizoen Verzamelkoorts! op SBS6
Woensdag 03 april 2019

Nieuw seizoen Verzamelkoorts! op SBS6

In het nieuwe seizoen van Verzamelkoorts! gaat Kim-Lian van der Meij weer op zoek naar de meest fanatieke en bijzondere verzamelaars van Nederland, die van hun huis vaak een museum maken. Wat is hun drijfveer en waar komt hun passie vandaan? Ook gooien onder anderen Victoria Koblenko (kunstzinnige schoenen), Guido Spek (LP’s) en Henk Krol (sprookjesboeken) hun deuren open om te vertellen over hun verzameldrift.

“Een uit de hand gelopen hobby. Verzamelen is mijn passie. Het begon met suikerzakjes, plaatjes, postzegels, enveloppen, muntjes. En nu zijn het poppen van actiehelden”, vertelt Raymond van Barneveld in de eerste aflevering. Ook is Kim-Lian onder andere op bezoek bij de 62-jarige Riekie uit Sint Oedenrode, die met in totaal maar liefst 16.000 blikken van haar huis een imposant blikkenmuseum heeft gemaakt. Kim-Lian blijft zich verbazen over de Nederlandse verzamelaar: “Dit seizoen zijn de verzamelingen nóg groter” laat zij weten. “Dat bewijst ook de indrukwekkende verzameling van maar liefst 308 Deux Chevaux, oftewel lelijke eenden. Iedere keer als je denkt alles gezien te hebben, word ik weer verrast. Je kijkt je ogen uit.”

Verzamelkoorts! wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. De serie is vanaf maandag 29 april wekelijks om 21.30 uur te zien bij SBS6. Verzamelkoorts! wordt geproduceerd door Talpa Producties.

Bron: Talpa TV/BM
Foto: Wessel de Groot

Bericht delen