Nieuw seizoen Nieuwe Buren in mei bij Videoland
woensdag 10 april 2019

Nieuw seizoen Nieuwe Buren in mei bij Videoland

Het vierde seizoen van de thrillerserie Nieuwe Buren is vanaf vrijdag 10 mei bij Videoland te zien.

Eerder werd bekend dat naast acteurskoppel Daan Schuurmans en Bracha van Doesburgh ook de stellen Anna Drijver en Benja Bruijning én Sarah Chronis en Kay Greidanus hun entree maken in de Videolandserie.

Het seizoen is meteen compleet beschikbaar bij Videoland, dus de kijkers kunnen weer gaan bingewatchen. De cijfers van de vorige seizoenen laten zien dat de serie veelal in korte tijd achter elkaar wordt gekeken met gemiddeld drie tot vier afleveringen per keer.

Eva is met Roosje gevlucht naar Sardinië en probeert uit handen van de autoriteiten te blijven. Geholpen door haar buren, de eigenzinnige Olivier en verleidelijke Victoria, bouwt ze op het eiland een nieuw leven op. Maar haar nieuwe verblijfplaats is niet de veilige haven waar ze op gehoopt had. Nadat Peter uit het ziekenhuis ontslagen is gaat hij op zoek naar zijn vrouw en dochter. In de Zonnewijk trekt een jong stel, net zwanger, in het oude huis van Milo en Anouk en na haar vrijlating staat Wilma bij Lilly op de stoep.

Als Peter een aanwijzing krijgt dat Eva op Sardinië zit twijfelt hij geen seconde en reist haar achterna. Enige tijd later duiken onder verdachte omstandigheden Victoria en Olivier ineens op in de Zonnewijk. Geen spoor meer van Eva, Roosje en Peter.

In de Videolandserie Nieuwe Buren spelen diverse koppels ook in de serie een stel: Bracha van Doesburgh en Daan Schuurmans zijn in alle seizoenen te zien, Thijs Römer en Katja Schuurman speelden in het eerste seizoen en Fedja van Huêt en Karina Smulders namen het stokje van hen over in het daaropvolgende seizoen. In het derde seizoen van Nieuwe Buren kwamen Abbey Hoes en Tobias Kersloot naar de Zonnewijk. Het komende seizoen zijn zowel Anna Drijver en Benja Bruijning als Sarah Chronis en Kay Greidanus nieuw te zien.

Nieuwe Buren is geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films. De regie voor seizoen vier is in handen van Bobby Boermans, Jelle de Jonge en Mark de Cloe. De verhaallijnen zijn bedacht door Oscar van Woensel die ook de scenario’s schreef samen met Dorien Goertzen, Karin van der Meer, Judith Goudsmit en Inge Hardeman. Het eerste seizoen van Nieuwe Buren is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Saskia Noort. Het vervolg van de serie zijn originele verhalen, geschreven door Karin van der Meer.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen