Nieuw seizoen Denkend aan Holland bij MAX
vrijdag 8 juli 2022

Nieuw seizoen Denkend aan Holland bij MAX

De zomer is officieel begonnen en dat betekent dat Janny van der Heijden en André van Duin richting de haven trekken voor een nieuw seizoen van Denkend aan Holland.

Er staan routes nabij Leiden, Zeeland, Amsterdam en Groningen op het programma. De startdatum is bekend: de avonturen van Janny en André zijn vanaf donderdag 4 augustus om 21.25 uur te zien bij MAX op NPO 1. Scheepshond Nhaan houdt een oogje in het zeil.

Het nieuwe seizoen van Denkend aan Holland wordt afgetrapt in Leiden. Daar begint de vaartocht van Janny en André in de Hortus Botanicus, de plek waar ooit de eerste tulp is geplant. Met een sloep wordt het prachtige centrum van Leiden ontdekt. Onderweg passeert het duo de viskar van Abdullah, een bijzonder draaiorgel en talloze uitdagende bruggen. Ook bij De Grachtwacht houden Janny en André even stil. In dit brugwachtershuisje coördineren biologen Auke-Florian en Liselotte hun strijd tegen plastic in de Leidse grachten.

Webserie: Janny’s Streken
Janny van der Heijden laat deze zomer André van Duin achter op hun Denkend aan Holland-boot en stapt aan land om op zoek te gaan naar eten. In haar eigen online videoserie Janny’s Streken ontmoet Janny bijzondere mensen die uiteenlopende streekproducten maken, bereiden of verbouwen. De producten zijn uniek, innovatief, origineel, soms vergeten of onbekend en áltijd: lekker. Janny’s Streken is op uitzenddagen van Denkend aan Holland te zien op de Facebookpagina van Omroep MAX, MAXVandaag.nl en NPO Start.

Bron: Omroep MAX/BM
Foto: Elvin Boer/MAX

Bericht delen