Nieuw KRO-NCRV programma over daten zonder make-up
donderdag 4 april 2019

Nieuw KRO-NCRV programma over daten zonder make-up

KRO-NCRV komt op 30 april met het nieuwe programma Pretty & Single. Het programma draait om zes single vrouwen die er prachtig uit zien, maar nog steeds single zijn. Ze zijn elke minuut van de dag met hun uiterlijk bezig, om er zo goed mogelijk uit te zien en imperfecties of onzekerheden te verbergen.

Perfect of niet: ze hebben de ware liefde nog niet gevonden. Heeft hun perfecte uiterlijk ze onbenaderbaar gemaakt? In Pretty & Single geven deze vrouwen zich letterlijk bloot en gaan op date zonder make-up. Pretty & Single wordt gepresenteerd door Nienke Plas en is vanaf 30 april om 21.15 uur te zien op NPO 3.

Met de huidige trends van beautyvlogs en fitgirls, willen ook de vrouwen in Pretty & Single het beste van zichzelf laten zien. Net als veel andere vrouwen voelen ze zich mooi en zelfverzekerd door make-up, maar deze singles zijn er zo afhankelijk van geworden dat ze nauwelijks nog onopgemaakt de straat op durven. De gedachte aan het daten zonder make-up maakt ze kwetsbaar en onzeker, maar ook nieuwsgierig; hoe reageren de mannen als ze hun naakte, ware gezicht laten zien?

In elke aflevering staat één vrouw met haar eigen levensverhaal centraal. Ondersteund door de andere vrouwen en met Nienke aan haar zijde gaat ze het avontuur aan. Ze gaat al haar make-up verwijderen, waarna vijf spannende speeddates volgen. Zit de ware liefde ertussen? De man waarbij ze zich ook zonder make-up mooi voelt en die haar accepteert in de meest pure versie van zichzelf? En: Hoe kijkt de beauty queen na deze uitdaging naar zichzelf?

Presentatrice Nienke Plas is een bekende YouTuber, actrice, zangeres en cabaretier. Zij zegt: “Het is belangrijk om niet alleen de vrouwen in dit programma maar ook de rest van Nederland in te laten zien dat schoonheid tussen je oren zit. Onze kijk naar de wereld en naar jezelf is veelal hoe je je voelt op bepaalde momenten. Dit programma is voor de deelneemsters eng, alleen vindt de magie nou eenmaal plaats net buiten de comfortzone. En ik mag dit van dichtbij zien, hoe speciaal.”

Jochem de Jong, Mediadirecteur KRO-NCRV: “Wij willen met onze programma’s bijzondere verhalen vertellen. Pretty & Single vertelt het verhaal van vrouwen die zich laten zien zoals ze zijn en zich kwetsbaar durven opstellen. Het zal herkenbaar zijn voor meer vrouwen en hen raken, daar ben ik van overtuigd.”

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen