EndemolShine produceert The Next E-Talent: Team Gullit voor Videoland
maandag 8 februari 2021

EndemolShine produceert The Next E-Talent: Team Gullit voor Videoland

Juichende mensen, schitterende prijzen, vele followers en honderdduizenden viewers. Dit gaat niet over de wekelijkse taferelen die helden als Messi of Cristiano Ronaldo meemaken, maar over de wekelijkse setting voor e-sporters.

E-sport is groot en de professionele e-sporters zijn de rocksterren van vandaag de dag. De voetbalgame FIFA is het best verkochte spel in Europa en telt in Nederland alleen al ruim 1,5 miljoen spelers. Daarom gaan Videoland en Team Gullit, het e-sports team van Ruud Gullit, op zoek naar hét nieuwe FIFA-talent van Nederland.

Wie heeft altijd al gedroomd van een carrière als professionele e-sporter en verovert die ene plek in Team Gullit? Dat is te zien in de allereerste talentenjacht voor e-sporters: The Next E-Talent: Team Gullit. Het nieuwe programma is vanaf 2 maart te zien bij Videoland. Er staan dan meteen twee afleveringen online en daarna verschijnt wekelijks een nieuwe.

Een plek in Team Gullit verover je niet zomaar, daarvoor moet je meer kunnen dan alleen een goed potje FIFA spelen. Hoe vermarkt je jezelf als e-sporter, hoe goed is je online presence en hoe maak je de juiste video’s en weet je honderdduizenden kijkers te boeien? Al deze skills en nog vele anderen, zowel fysiek als mentaal, worden getest in verschillende opdrachten en challenges.

Presentator is Koen Weijland
The Next E-Talent’ wordt gepresenteerd door Koen Weijland. De man die als geen ander weet hoe het is om zijn geld te verdienen met de populaire game FIFA. Hij was de eerste professionele e-sporter bij een Nederlandse profclub ooit (Ajax) en werd sinds 2010 maar liefst vijf keer Nederlands Kampioen en stond twee keer in de halve finale van het Wereldkampioenschap FIFA.

Over Team Gullit
Team Gullit is een e-sports team met zeven Nederlandse en internationale top FIFA-talenten. De talenten worden door de coaches van Team Gullit getraind. De afgelopen jaren hebben ze gezamenlijk meerdere nationale en internationale prijzen gewonnen. Lees hier alles over Team Gullit.

The Next E-Talent: Team Gullit is ontwikkeld door de RTL Creative Unit en Team Gullit en wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen