MasMedia maakt De Bullshit Awards voor PowNed
vrijdag 20 december 2019

MasMedia maakt De Bullshit Awards voor PowNed

Wie zorgden afgelopen jaar voor de grootst mogelijke bullshit, of kregen er onverwachts mee te maken? Waarin sloegen we door? In de satirische awardshow De Bullshit Awards kijkt omroep PowNed terug op de gekte van 2019 en worden awards uitgereikt voor de meest opzienbarende en onzinnige gebeurtenissen. Het programma is zaterdag 28 december om 20.30 uur te zien op NPO 3.

Het was ons weer een jaartje wel. Van pislinke boeren tot een run op lachgas, van verscherpte politieke verhoudingen tot strijd om het milieu, van deugen tot nieuwe excessen van zinloos geweld. In de enorme vloedgolf van nieuws, feiten, fake nieuws en belangen kan het nog wel eens moeilijk zijn de zin van de onzin te onderscheiden. En dus reikt PowNed – met een vette knipoog – De Bullshit Awards uit.

Tijdens de awardshow worden awards uitgereikt in acht categorieën: protest, deugen, influencer, milieu, excuus, politiek, ondernemer en BN’er. Onder de genomineerden zijn Bart Kemps (boerenactieleider), Roel Maalderink (verslaggever Voxpop), Wim Ritsema (milieu-gedupeerde), Anne Clerc (geweldslachtoffer), Deniz Üresin (bekend als de lachgaskoning) en Lange Frans (rapper), die allen een rol speelden in de waan en gekte van het jaar.

De presentatie is in handen van Nadia Palesa (verslaggeefster PowNed) en Steven Brunswijk (cabaretier). “Waar men normaal een award uitreikt voor iets zinnigs, draaien wij het met De Bullshit Awards eens om. Op satirische wijze maken we mensen bewust van de zin en de onzin van ons leven”, aldus Palesa.

De Bullshit Awards wordt gemaakt door producent MasMedia in opdracht van omroep PowNed.

Bron: PowNed/BM
Foto: Wessel de Groot/PowNed

Bericht delen